Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seljankakeitto   • Kasvissosekeitto   • Bourride satakuntalaiseen tapaan   • Juustokuorrutettu sipulikeitto   • Leo Salosen herkkutattikeitto   • Suppilovahverokeitto   • Hernekeitto (perinteinen)   • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Kesäkeitto   • Kantarellikeitto   • Herkkusienikeittoa Lyonnaise   • Hiihtäjän herneet   • Kukakaalikeitto 

Kukkakaalikeitto


4 annosta
Valkosipulinen kukkakaalikeitto saa pehmeyttä ranskankermasta ja terää tilliöljystä.

  • (700g) kukkakaali
  • 1 peruna
  • 11/2 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 2-3 rkl ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

    Tilliöljy
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukkutilliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

1. Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
2. Poista kukkakaalin lehdet ja kanta. Huuhtele kaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori valkosipulinkynnet.
3 Keitä kasvikset kanaliemessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Kaada kasvikset ja 1/2 l lientä takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Anna keiton hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Annostele kulhoon ja kiepauta päälle 1-2 rkl tilliöljyä.

Lähde: Yhteishyvä



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457306
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net