Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Taatelikakku   • Hiutalekeksit   • Juustokeksit   • Tattarimaustekakku   • Tattaripiparit   • Blinit   • Tattaripuuro   • Tattaririeska   • Tattariaamupuuro   • Gluteeniton karjalanpiirakka 

Gluteeniton karjalanpiirakka



(noin120 kpl)

Kuoritaikina:

  • 10 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 4 dl jyttejauhoja (tummaa: maissijauhoa, perunatärkkelystä, täysjyväriisijauhoa, perunahiutaleita, tattarijauhoa, sokerijuurikaskuitua, psylliuminkuorta, sakeuttamisaineita johanneksen leipäpuujauhe, ksantaanikumi, tarakumi).)
  • 700 - 800 g Viljatuotteen tattarijauhoja
  • 500 g Semper- jauhoja
    (vaalea, luontaisesti gluteeniton: perunakuitujauhe valmistetaan erityisellä valmistusmenetelmällä puhdistamalla ja kuivaamalla perunaa ilman kemiallisia lisäaineita. Semper Pofiberin ravintokuitupitoisuus on 70 %. Siitä kaksi kolmasosaa on liukenematonta kuitua ja yksi kolmasosa vesiliukoista kuitua.)
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 rkl psyllium kuorijauhetta

Laita veteen suola ja psyllium kuorijauhe. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää jauhot ja öljy. Sekoita taikina yleiskoneella hyvin vatkaten noin 10 min.( voi tehdä myös käsin)Jos taikina näyttää jauhoiselta ja muruiselta lisää vettä pienissä erissä kunnes muodostuu sopivan kimmoisa taikina.
Kuorien teko pienissä erissä, koska kuoret kuivuvat nopeasti. Kuoritaikina voidaan pakastaa ja ottaa edellisenä iltana sulamaan ennen leivontaa.
Paistetaan 300 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.
Voidellaan voisulalla ja nautitaan vaikka munavoin kera.

Piirakan täyte valmistetaan riisipuurosta tai perunasta.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745893
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net