Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Perusmunakas   • Munakokkeli   • Pinaattipannukakku   • Parsamunakasta Larssonin tapaan   • Nokkosletut   • Katkaraputäytteiset kananmunat   • Munat Florentine   • Parsamunakas 

Parsamunakas


2 annosta
Kuohkean munakkaan salaisuus on reipas vatkaus - ja tilkka kermaa.

  • 5 vihreää parsaa
  • 1 l vettä + 1 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl kermaa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
    ½ rkl rypsiöljyä tai voita

1. Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Jätä nuppuosat 5 cm:n pituisiksi ja leikkaa varret 2 cm:n paloiksi. Keitä parsoja suolavedessä 5 - 7 minuuttia. Parsa on sopivan kypsä, kun se tuntuu haarukalla pistettäessä napakalta.
Nosta parsat reikäkauhalla lautaselle.
2. Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi. Kuumenna öljy tai sulata voi pannulla. Kun voi kuohuu, laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle. Anna hyytyä hetki. Työnnä lastalla koloja munakkaaseen niin että löysä seos valuu koloihin. Asettele parsat pehmeän munakkaan pinnalle. Kun munakas on lähes kokonaan hyytynyt, taita se paistinlastalla.
Puolita ja tarjoile heti.

Lähde: Yhteishyvä


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2068265
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net