|
|
|
 | Yleistietoa jäniksestä ja kanista ruokana - Yllä ohjevalikko
Jänistä syksyllä - kania läpi vuoden. Broilerityyppistä, helposti kypsyvää pataruokaa.

Puhdistettua jäniksen tai rusakon ruhoa on hyvä raakakypsyttää (riiputtaa) muutama vuorokausi ennen ruuan valmistusta. Riiputuksen aikana liha mureutuu ja maku paranee. Eläimen vatsaonteloon työnnettävät havut pitävät ontelon raikkaana riiputuksen aikana. Jos ruhossa on paljon verisiä ampumajälkiä, niitä voi liottaa vedellä pois ennen kypsentämistä.
Nyljetty ja suolistettu jänis painaa 1,5 - 3 kg ja siitä riittää syömistä 6-8 ruokailijalle. Metsästyskauden aikana tuoretta jänistä voi saada kauppahallista. Pakastettuna sitä on tarjolla myös hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa.
Jäniksen lihassa on selvä riistan maku. Liha on tummaa ja hienosyistä. Liha sopiii hyvin pataruokiin. Fileet voi paistaa pannussa ja tarjota maukkaiden kastikkeiden kanssa.
|
|  |
|
|
|
|
2693511 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|