Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Sinisimpukoita Provencale   • Partaveitsisimpukat yrttivoissa 

Partaveitsisimpukat yrttivoissa




  • 1 iso salottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • rypsiöljyä
  • vajaa kilo partaveitsisimpukoita
  • 50 g voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • nippu persiljaa

Huuhtele simpukat kylmässä vedessä. Pilko persilja ja valkosipulin kynnet hienoksi ja sekoita ne voihin.
Rakenna makupohja simpukoille. Hauduta ensin pilkottu sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää sitten pilkottu valkosipuli ja paista nopeasti, kunnes valkosipulin tuoksu leviää keittiöön. Lisää valkoviini ja kiehauta alkoholi pois. Lisää simpukat, peitä kannella ja ravistele pannua silloin tällöin, kunnes kaikki simpukat aukeavat. Partaveitsisimpukan liha on sitkeämpää kuin esimerkiksi sinisimpukan, joten sitä voi rauhassa haudutella pidempäänkin. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, lisää maustevoi ja anna sen sulaa pannun pohjalle. Kääntele partaveitsiä, että maku pääsee kaikkien kuorien sisälle.
Tarjoile joko alkupalana tai pääruokana tuoreen vaalean leivän kera.


Lähde: Ripaus tryffeliä

Huom. Kysy simpukoita kauppahallista tai suoraan Arvo Kokkonen Oy:ltä


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2454686
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net