Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Sinisimpukoita Provencale   • Partaveitsisimpukat yrttivoissa 
Simpukkapasta
1 kg sinisimpukoita
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä kuorittuina
½ punainen chili viipaloituna
2 laakerinlehteä
1,5 dl kuivaa vermuttia
2 rkl kermaa
2 rkl oliiviöljyä
hienonnettua lehtipersiljaa
Upota simpukat kylmään veteen, huuhtele ne ja poista mahdollinen ”parta” niistä. Heitä pois kaikki simpukat, jotka eivät sulkeudu. Valuta vesi pois. Hienonna sipuli, kuori ja kevyesti murskaa valkosipulinkynnet ja viipaloi chili. Kuumenna isossa kannellisessa paistinpannussa öljy ja pehmitä sipulia hetki. Lisää valkosipuli ja anna vielä hetken aikaa muhia hiljaa. Nosta lämpö ja kaada vermutti pannulle. Kun se on kiehahtanut lisää laakerinlehdet ja chili. Nosta simpukat pannulle ja sulje kansi. Anna kiehua kannen alla viitisen minuuttia välillä pannua heilutellen, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Jos joku simpukka ei tässä vaiheessa avaudu, heitä se pois. Nosta pannu sivuun levyltä ja lisää joukkoon kerma ja ripottele pinnalle puolet lehtipersiljasta. Sulje kansi ja heiluttele taas pannua. Simpukat ovat valmiit lautaselle.
Tässä reseptissä pangrattatoa ripotellaan pastan päälle.
Lähde: epätrendikäs ruokablogi

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2379775
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net