Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Köyhät ritarit   • Chorizo ja feta lihapata   • Karamellisoitu pekonipasta   • Sesonkiherkku parsarisotto   • Karitsan kruunaa kastike   • Mehevä lohi savuporopastalla   • Vuohenjuustoa broilerin rintataskuun   • Kampasimpukoita ja kukkakaaligratiini   • Couscous munakoisipihvillä   • Kasler-karpalo-punajuuri   • Basilikapastaa 

Karitsan kruunaa kastike


Arvio

Valitaan viikonlopuksi pöytään karitsaa, ja sen johdosta tämän viikon viinisuositukseni on mehevän tummasävytteinen punaviini. Prologon Syrah’ssa on hyvin tummasävytteinen tuoksu, joka muistuttaa aromeiltaan karhunvatukkaa ja makeita mausteita. Hyvin tuhti maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on intensiivistä, lähes hillomaista marjaisuutta. Kokonaisuutta ryhdittävät reilut, mutta kypsät tanniinit. Viini jättää pitkän ja intensiivisen, makean mausteisen jälkivaikutelman.

Karitsan kruunaa aromikas kastike

  1. Hanki karitsan paahtopaistia ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Valmista lihalle marinadi. Sekoita sitä varten kulhossa öljyä, balsamietikkaa, hieman chilijauhetta, punaviiniä, sekä hienonnettua valkosipulia ja minttua. Viimeistele marinadi mustapippurirouhaisulla, suolalla, timjamilla ja rosmariinilla.
  2. Laita puhdistetut lampaanpaistit esimerkiksi pakastepusseihin ja kaada marinadi päälle.
  3. Marinoi lihaa noin 6 tunnin ajan välillä pusseja käännellen.
  4. Valmista kastike. Hienonna salottisipulia ja viipaloi reilusti siitakesieniä. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja freesaa siinä sipulit ja sienet. Lisää muutama desi punaviiniä ja keitä puoleen. Kaada tämän jälkeen kattilaan hieman lihalientä ja lisää myös hienonnettua rosmariinia. Keitä jälleen noin puoleen. Lisää kastikkeeseen tämän jälkeen hieman dijonsinappia, runsaasti viipaloituja, kivettömiä vihreitä ja mustia oliiveja. Hauduttele vielä hetkinen.
  5. Poista liha pusseista ja kuivaa ylimääräinen marinadi pinnasta pois. Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä ja nokare voita. Paista lihaan reilu pintaväri pannulla. Kun käännät lihan, lisää vielä uusi nokare voita ja lusikoi pannulle syntyvää voivaahtoa paisteille. Voit kypsentää paistit loppuun asti pannulla tai halutessasi uunissa. Vältä kypsentämästä liikaa, sillä liha olisi hyvä jättää punertavaksi. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  6. Leikkaa vetäytynyt liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle. Lusikoi päälle valmistamaasi kastiketta. Tarjoile esimerkiksi uunissa valmistettujen lohkoperunoiden ja Prologon Syrahin kanssa.


27.4.2015


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745885
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net