Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Köyhät ritarit   • Chorizo ja feta lihapata   • Karamellisoitu pekonipasta   • Sesonkiherkku parsarisotto   • Karitsan kruunaa kastike   • Mehevä lohi savuporopastalla   • Vuohenjuustoa broilerin rintataskuun   • Kampasimpukoita ja kukkakaaligratiini   • Couscous munakoisipihvillä   • Kasler-karpalo-punajuuri   • Basilikapastaa 

Kasler-karpalo-punajuuri


Arvio

Viikon vinkkini on argentiinalainen punaviini. Siinä on kypsän marjainen tuoksu, jossa on puolukkaa, kirsikkaa ja karpaloonkin vivahtavia sävyjä. Varsin kevyt maku on kypsän marjainen. Tuoksun marjaisuus seuraa makuun. Viiniä sävyttävät myös tyylikkäät yrttien ja paahteisen savun vivahteet. Makua ryhdittävät ilmavuutta tuova marjainen hapokkuus ja hyvin pehmeät tanniinit. Kokonaisuus jättää pitkän, vadelmaisen jälkivaikutelman, joka nostaa miellyttävästi veden kielelle.

Kasslerin lisukkeessa tutustuvat toisiinsa karpalo ja punajuuri

(Viinin seuraan valmistettavan mehevän possuannoksen valmistus kannattaa aloittaa lisukkeesta.)

  1. Hanki punajuuria, mielellään pieniä tai pienehköjä. Pyörittele punajuuret öljyssä ja mausta ne reilusti suolalla ja pippurilla. Kypsennä noin 175-200 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa punajuuret lopuksi reiluiksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna pannulla nokare voita. Kuullota siinä hienonnettua salottisipulia ja tuoreita timjaminoksia. Lisää joukkoon hieman punaviiniä, loraus appelsiinimehua ja pikkuriikkisen verran raastettua appelsiininkuorta. Lisää vielä pikkunokare karkeaa sinappia ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Keitä kasaan, kunnes noin puolet on jäljellä. Poista timjaminoksat.
  3. Lisää kattilaan kanalientä ja karpalomehua suhteessa kaksi osaa kanalientä ja yksi osa karpalomehua. Näistä olisi tarkoitus saada kattilaan yhtä paljon nestettä, kuin kattilassa jo on. Lorauta vielä joukkoon balsamietikkaa, ripaus sokeria ja punajuurikuutiot. Keittele hiljalleen kunnes nesteen määrä on taas puolittunut. Suurusta lopuksi esimerkiksi Maizenalla. Viimeistele sekoittamalla joukkoon hieman kylmää voita. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.
  4. Kypsennä grillissä huoneenlämpöiset possun kasslerpihvit. Anna vetäytyä hetkinen esimerkiksi foliossa.
  5. Lusikoi lautaselle mehevää punajuurilisuketta ja leikkaa kasslerista annokseen reilut viipaleet. Viimeistele herkku murentamalla päälle hieman vuohenjuustoa. Halutessasi voit tarjota lisukkeena vaikkapa maukasta perunamuusia tai pelkästään raikasta salaattia.

Korkkaa kypsän marjainen pinot noir ja nauti!


15.6.2015


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457278
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net