Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Köyhät ritarit   • Chorizo ja feta lihapata   • Karamellisoitu pekonipasta   • Sesonkiherkku parsarisotto   • Karitsan kruunaa kastike   • Mehevä lohi savuporopastalla   • Vuohenjuustoa broilerin rintataskuun   • Kampasimpukoita ja kukkakaaligratiini   • Couscous munakoisipihvillä   • Kasler-karpalo-punajuuri   • Basilikapastaa 

Mehevä pasta viimeistellään runsaalla basilikalla


Kun haluat valmistaa helposti maukkaan herkun, kokeile tätä reseptiä. Voit tarjota annoksen alku- tai pääruokana.

  1. Hanki kaupasta sienitäytteisiä ravioleja. Toki voit valmistaa ne halutessasi itsekin. Hienonna runsaasti salottisipulia ja mieltymyksesi mukaan valkosipulia.
  2. Suikaloi tai kuutioi myös kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta.
  3. Kypsennä raviolit al dente -kypsäksi ja valuta ne hyvin. Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja kuullottele hienontamiasi sipuleita öljyssä koko ajan sekoittaen. Lisää valutetut raviolit kattilaan ja lorauta sekaan tilkka valkoviiniä. Anna sen kiehahtaa pois. Lisää kattilaan mehevöittäjäksi hieman kuohukermaa. Kiehuta hetkinen hiljalleen.
  4. Nostele pastan joukkoon suikaloitu tai kuutioitu kylmäsavustettu kala ja hieman kapriksia.
  5. Suikaloi reilusti basilikaa ja sekoita se raviolien joukkoon yhdessä vastapuristetun sitruunanmehun ja mustapippurirouhaisun kanssa. Tarkista maku.
  6. Nostele kerman mehevöittämää pastaa lautaselle ja raasta päälle parmesaania.
  7. Nauti aromikkaan grüner veltlinerin kanssa.


Tähän pastaan sopii erinomaisesti itävaltalainen roteva valkoviini Grüner Veltliner -lajikkeesta. Viinin hedelmäisen nuorekas tuoksu on hennon mausteinen ja mineraalinen. Siinä on lisäksi muun muassa vihreää omenaa. Kuiva maku on suutuntumaltaan varsin roteva. Tuoksun aromien lisäksi maussa on persikkaa ja aprikoosia sekä vihreää yrttisyyttä. Maku saa napakkuutta mineraalisuuden lisäksi reilusta happoisuudesta, joka kantaa viiniä pitkään, keltaluumuiseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa miellyttävästi veden kielelle.


Rotevuutta ja mineraaleja Kremstalista
Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner 2014
Viinin tyyppi: Valkoviini
Alkuperämaa: Itävalta
Alkon numero: 517797, Alkon tuotesivu
Hinta: 14,90 €


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457301
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net