Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Lampaanpaisti (perinteinen)




  • 2-3 kg lampaanpaisti
  • 2-6 valkosipulinkynttä
  • 3-4 tl suolaa
  • ½ tl maustepippuria
    Valeluun:
  • 1 dl kahvia
  • 1 dl kuohukermaa
    Kastike:
  • 5 dl paistolientä ja vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
    (suolaa halutessa)

1. Pyyhi liha. Pistele veitsenkärjellä reikiä paistiin. Suikaloi valkosipulinkynnet ja pane suikaleet reikiin (pidä veitsenkärjellä viiltoa auki, jotta saat valkosipulin sisään). Hiero suola ja pippuri lihan pintaan. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin, ettei ota mahdolliseen luuhun kiinni.
2. Pane paisti ritilälle ja tämä uunipannun päälle. Kaada uunipannuun tilkka vettä ja pane paisti 150-175-asteiseen uuniin. Jos haluat jättää paistin sisältä punertavaksi (sisälämpötila 75-77 astetta), varaa kypsymisaikaa 1 ½ tuntia kilolle. Jos haluat paistin täysin kypsäksi (sisälämpötila 82 astetta), varaa kypsymisaikaa 2 tuntia kilolle. Valele paistia kypsymisen loppuvaiheessa kermakahvilla.
3. Valmista paistin kypsyttyä uunipannuun valuneesta, sopivasti laimennetusta paistoliemestä kastike. Siivilöi liemi ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot. Keitä muutama minuutti ja tarkista maku.

Tarjoa lisäkkeenä valkosipuliperunoita, uunipannussa kypsennettyjä pikkusipuleita, minttuhyytelöä ja salaattia.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net