Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa



4-5 annosta

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 dl lihalientä
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4-5 rkl hienonnettuja yrttejä maun mukaan, esimerkiksi persiljaa, timjamia ja minttua

    Kastike
  • 2 iso sipulia
  • oliiviöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • suolaa ja pippuria
  • hienonnettua tuoretta timjamia
  • 1 tlk (noin 350 g) kikherneitä

1. Anna korppujauhojen turvota lihaliemessä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon lampaanjauheliha, kananmuna ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi ja pyörittele isohkoja pyöryköitä.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausteet.

3. Nosta lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Lisää kikherneet ja anna niiden lämmetä. Tarjoa riisin, perunan tai pastan kanssa.

Lähde: Olivia aikakausilehti, Satu Kivitie-Kallio ja Susanna Rahkamo.

Vinkki
Satu Kivitie-Kallio:
Lampaanlihajauhelihan pitää olla laadukasta, mielellään paistista jauhettua. Älä ruskista pyöryköitä ennen kastikkeeseen laittamista vaan anna niiden muhia kastikkeessa kypsiksi. Niin ne antavat siihen makua ja jäävät meheviksi. Anna kikherneiden lämmetä vain kevyesti, etteivät ne muhjaannu.






Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216982
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net