Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini



Yrttikuorrutus pinnalla tekee lihasta kauniin ja antaa sille rikkaat aromit. Sama kuorrutus sopii hyvin myös kalan panerointiin.
(4 ruokailijalle)

  • 2 karistsan kyljysrivipalaa, n. 750 g
  • suolaa, pippuria
  • voita
  • 4 siivua vaaleaa vuokaleipää
  • 2 dl tuoreita yrttejä, esim basilikaa, persiljaa, timjamia, rakuunaa
  • 3 rkl vahvaa sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna

    Fenkoligratiini:
  • 3-4 suurta fenkolia
  • 3 dl vispikermaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienoksi hakattuna
  • 1 rkl voita
  • suolaa, mustapippuria
  • 50 g parmesanjuustoa raastettuna

    Tee näin:
    Puhdista liha, suolaa, pippuroi ja ruskista ympäriinsä. Pane liha uuninkestävään vuokaan.
    Paloittele leipäviipaleet yrttien kanssa tehosekoittimeen ja aja, kunnes massa on tasaista ja vihreää.
    Sekoita keskenään sinappi ja valkosipuli ja sivele seos lihan pintaan.
    Ripottele vihreä kuorrutus ympäriinsä lihan pintaan, painele vähän.
    Höylää juustohöylällä jääkaappikylmästä voista lastuja kuorrutuksen päälle.
    Pane vuoka 175 C uuniin mielellään lihalämpömittarin kanssa, 12-15 min. tai kunnes lämpömittari osoittaa 60-62C. Ota vuoka uunista, pane folio lihan päälle ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.
    Tarjoa fenkoligratiinin kanssa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164578
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net