Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Särä eli lammaspaisti puukaukalossa





  • 1,5,kg:n painoinen lampaanpaisti
  • 2 dl karkeaa suolaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 10 salottisipulia
  • valkopippuria
  • 10 maustepippuria

1. Hiero sula lampaanpaistin pintaan ja pane se muovipussissa kylmään suolautumaan kahdeksi vuorokaudeksi.
2. Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Paloittele salottisipulit lohkoiksi.
3. Kuivaa suolaantunut lampaanliha ja jauha pintaan valkopippuria. Laita juurekset ja sipulit paistinkaukalon pohjalle ja nosta paisti juuresten päälle.
Paista uunissa 150 asteen lämmössä noin neljä tuntia. Lisää joukkoon maustepippurit. Säräkaukalon alle pitäisi laittaa liotettuja päreitä, muuten kaukalo palaa ja halkeaa.
Tuo paisti ja kasvikset tarjolle suoraan puuastiassa.

Eero Mäkelä
keittiömestari




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2307706
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net