Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Syksyinen lammaspata




  • 1 kg lampaan tai karitsan paistilihaa

    Marinadi:
  • 1 tl minttua
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl rosmariinia (tai 1 tuore rosmariinin oksa)
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl chilitahnaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 5 dl punaviiniä

    Lisäksi:
  • 3 porkkanaa
  • 3 pientä sipulia
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Paloittele liha. Sekoita marinadin ainekset pussissa tai kulhossa ja laita lihat marinoitumaan yöksi jääkaappiin.
Jauhota lihapalat kevyesti ja ruskista ne padassa. Lisää lohkotut sipulit, porkkanat ja fenkoli. Kaada marinadi pataan ja anna hautua 1½ - 2 tuntia miedolla lämmöllä kunnes liha on kypsynyt ja mureaa. Lisää kypsentämisen aikana punaviiniä etteivät lihat kuivu.
Tarjoa riisin tai perunamuhennoksen kanssa.

Reseptin alkuperä: Soul Kitchen -ruokablogi



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216976
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net