Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Yrttilammas



(neljä annosta)

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chili
  • 1 (luomu) sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • ½ dl lehtipersiljaa
  • ½ dl hienonnettua minttua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 800 g lampaankareeta
  • sormisuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

    Paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä

1. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna yrtit ja sekoita ne valkosipulin, chilin, yrttien ja öljyn kanssa. Laita lammas marinadiin ja anna maustua viileässä vähintään 8 tuntia.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
3. Paista lampaaseen kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun.
4. Paista uunissa runsas 10 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa halutessasi kyljyksiksi. Tarjoa granaattiomenacouscousin ja vihreän salaatin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, pyöräytä lihan kumppaniksi valkosipulinen tsatsiki.

Granaattiomenacouscous

  • 3 dl (täysjyvä) couscousia
  • noin 6 dl kasvislientä
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl kuivattua chiliä
  • 1 (luomu) appelsiini
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa
  • 1 granaattiomenan siemenet
  • 2 dl paahdettuja, rouhittuja kuorellisia manteleita
  • 200 g fetaa
    1. Kypsennä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
    2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lisää sitruunan mehu, suola, pippuri ja chili. Anna sipulin marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
    3. Pese appelsiini, raasta kuoren oranssi osa ja purista mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, öljy ja marinoitu sipuli couscousiin.
    4. Hienonna yrtit, irrota granaattiomenan siemenet ja murusta feta. Lisää couscousin joukkoon.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216999
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net