Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Feta-lammasrulla





























(6-8 annosta)

  • 1,5-2 kg luuton lampaanpaisti (pakaste)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

    Täyte
  • 1 purjo (200 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 50 g voita
  • 1 pss (200 g) pakasteherneitä
  • 3 dl korppujauhoja tai kuivahtanutta leipää
  • 1 kananmuna
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • sitruunan mehu ja kuori
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

    Lisäksi
  • paistinarua
  • oliiviöljyä voiteluun



  1. Ota paisti sulamaan edellisenä päivänä.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmista täyte. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna minttu.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää purjot ja valkosipulit ja kypsennä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää herneet, minttu ja korppujauhot. Kypsennä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä.
  4. Riko muna kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Sekoita muna ja hieman jäähtynyt täyte. Lisää murennettu feta, sitruunan mehu ja raastettu kuori täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Nosta paisti leikkuulaudalle. Leikkaa pinnasta liika rasva pois. Levitä paisti laudalle levyksi. Tee lihan paksuimpiin kohtiin kevyitä (1-2 cm) viiltoja 4-5 cm välein. Nuiji paistia esimerkiksi kaulimella, jotta levystä tulee tasaisen paksu (korkeintaan 5 cm). Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte tasaisesti lihan pintaan, jätä kaksi senttiä reunoista vapaaksi. Kääri liha rullalle ja sido tiiviisti paistinnarulla.
  6. Nosta rulla uunivuokaan. Hiero pinnalle oliiviöljyä. Kypsennä uunissa 1½ tuntia. Anna rullan levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista.


Glorian ruoka & viini


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164603
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net