Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä



(4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl tuoretta minttua
  • 400 g lampaan- tai karitsan jauhelihaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

    Liemi
  • 1 salottisipuli
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 litra kanalientä
  • 1 laakerinlehti

    Tarjoiluun
  • 2 dl hienonnettua korianteria
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa


  1. Valmista ensin lihapullataikina. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta ne kulhoon. Hienonna minttu joukkoon. Lisää jauheliha, mausteet, suola ja öljy. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja tahnamaiseksi, noin 5 minuuttia. Laske lämpöä, lisää chili ja kurkuma. Kuullota 2 minuuttia. Lisää kanaliemi, laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.
  2. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä (halkaisija 2-3 cm). Lisää pyörykät kiehuvaan liemeen muutamassa erässä. Kypsennä miedolla lämmöllä 12 minuuttia. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana. Kypsät pyörykät nousevat pintaan. Hienonna korianteri ja kevätsipulit, purista limetistä mehu. Lisää ne ruokaan. Mausta suolalla.


Glorian ruoka & viini



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216986
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net