Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Lemin särä




  • 1 kg karkeaa suolaa
  • 10 kg lampaanlihaa (0,5 kg lihaa/ruokailija)
  • perunoita (4 perunaa/ruokailija)


Toimi näin:

  1. Lihat suolataan neljän päivän ajan.
  2. Lihat huuhdellaan kiehuvalla vedellä, jolloin niistä lähtee liika pintasuola pois ja ne paistuvat paremmin kauniin ruskeiksi.
  3. Huuhdellut lihat ladotaan säräkaukalon pohjalle ja pannaan hyvin lämmitettyyn leipäuuniin tuoreiden leppäpulikoiden päälle. Leppäpulikat estävät kaukalon palamista ja antavat käristyessään hyvän maun lihaan.
  4. Kun lihat ovat paistuneet kauniin ruskeiksi, kaukalo otetaan ulos uunista ja lihat käännetään toinen puoli ylöspäin. Lihasta kaukalon pohjalle valunut liika rasva valutetaan pois ja liha laitetaan uudelleen paistumaan.
  5. Kun toinenkin puoli on paistunut, otetaan kaukalo ulos ja nostetaan lihat kaukalosta pois.
    Kaukalon pohjalle ladotaan puolikypsiksi keitetyt ja kuoritut perunat ja valellaan ne paistetulla rasvalla.
  6. Lihat nostetaan perunoiden päälle ja kaukalo laitetaan uuniin vielä noin tunniksi. Tässä ajassa perunat imevät rasvaa itseensä ja kypsyvät.

Lihasta riippuu, kuinka kauan sitä pitää paistaa. Nuori lammas kypsyy noin kolmessa tunnissa, vanhemman lampaan liha kypsyminen voi kestää puolta pidemmän ajan.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216976
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net