Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Rosvopaisti kotioloissa




  • 1 karitsan viulu / lampaan paisti (yli kilon paisti oltava, miel. kaksikin)
  • 1 puntti minttua
  • 1 pnt timjamia
  • 1 pnt lehtipersiljaa
  • 1 sitruuna
  • 4-6 kynttä valkosipulia
  • 1-3 rkl hienoa merisuolaa (riippuu paistin koosta, 1 rkl/ kilo)

    Paistamiseen:
  • leivinpaperia
  • foliota
  • paistinarua

Tee näin:

  1. Pese sitruuna ja irrota siitä kuorta muutama suikale. Puolita sitruuna mehun puristamista varten ja hienonna kuori.
  2. Kuori valkosipulit. Voit joko hienontaa valkosipulit ja hieroa ne lihan pintaan, tai voit puolittaa kynnet pituussuunnassa, tehdä pistoja lihaan ja työntää valkosipulia niihin reikiin.(alla kuvassa näkyy valkosipulit juuri niin tehtynä)
  3. Hiero mausteita lihan pintaan. Jos käytät viulua, tee viulun keskiosaan viilto pituussuunnassa ja lisää mausteita sinne myös.
  4. Nosta paisti kylmästä, kääri se ensin leivinpaperiin, jonka jälkeen sanomalehteen. Sido paisti kunnolla paistinarulla ja kastele lehti vedellä märäksi. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  5. Pyöräytä paisti vielä kaksinkertaiseen folioon ja nosta uunipellille.

Kypsennys on erilainen isolle viululle tai parin kilon paistille.

VIULU: Paista ensin 150 asteessa 2 tuntia, laske lämpö 100 asteeseen ja anna paistua vielä 6 tuntia.

PAISTI: Paista 150 asteessa tunti, laske lämpö 100 asteeseen ja anna paistua 3-4 tuntia.

Paistoa helpottaa paistimittari, nosta paisti pois uunista kun sisälämpö näyttää n. 65 astetta tai vähän alle. Näin liha on aavistuksen punertavaa sisältä, mutta kypsää ja mehukasta. Viulu kannattaa paistaa kypsemmäksi, luultavasti tuon ohjeajan puitteissa tulee sopivan kypsä. Anna lihan vetäytyä vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Lisäkkeenä tarjoa esim. valkosipuliperunaa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net