Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Marskin worchmack   • Marinoidut lampaankyljykset   • Lotan lammas   • Pöysti   • Louhen lammasta   • Suolakurkkuliemessä keitetty lampaanpaisti   • Lampaanpaisti   • Uunilammas   • Lampaanlihapullat tomaattikastikkeessa   • Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali   • Karitsan kyljysrivi vihreällä kuorrutuksella sekä fenkoligratiini   • Kasakstanilainen pata (Reinin liha)   • Karitsa-rosmariinipaisti (Reinin liha)   • Lampaan kyljykset muurikassa   • Lammaspyörykät   • Karitsan kyljykset Marrakesh   • Särä eli lammaspaisti puukaukalossa   • Chorizo   • Syksyinen lammaspata   • Fetajuusto-lampaanlihapullat   • Yrttilammas   • Feta-lammasrulla   • Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä   • Lemin särä   • Rosvopaisti kotioloissa   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Karitsapullat   • Routakaritsa   • Kuumamarinoidut lampaanfileet 

Routakaritsa


8 - 10 annosta

  • 1 (2½ kg) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
  • 1/4 dl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1/4 ruukkua timjamia

    Kuorrutus
  • 3/4 ruukkua timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g parmesani juustoa
  • 3/4 dl rypsiöljyä

    Lisäksi
  • 1 iso paistopussi

1. Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria. Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.
2. Paista 90 - asteisessa uunissa 7-9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen. Tarkista, ettei osu luuhun. Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1-2 tuntia. Nosta paisti pellille.
3. Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Leikkaa tarjolle.

Lähde: Yhteishyvä


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net