Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Englantilainen sunnuntaipaisti   • Chili con carne jauhelihasta   • Jauhelihakääryleet   • Äidin lihapullat   • Poken lihapalleroiset   • Jauhelihavartaat   • Grillipihvit, salaatti ja BBQ-kastike   • Metsästäjän leike (painonvartijat)   • Länsirannikon täytetty vasikantasku   • Argentiinalainen lomopihvi   • Pertin nyrkkipihvi   • Täytetyt jauhelihapihvit   • Häränkääryleitä Esry   • Vasikan entrecôte lohkoperunoiden ja sipuli-crème fraîchen kanssa   • Lindströminpihvi   • Femöring   • Grillattu entrecote   • Vaalea kaunotar   • Lindströmin pihvi II   • Akun raakalihapihvi   • Moussaka (kyproslainen)   • Juustoinen jauhelihamureke   • Grillattu Entrecote II 

Äidin lihapullat



(neljälle)

  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 iso peruna tai 1 dl korppujauhoja
  • 1½ - 2 dl vettä, maitoa tai kermaa
  • 500 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1½ tl suolaa
  • 1/4 tl mauste- tai valkopippuria

1. Kuori ja silppua sipuli ja freesaa pannussa voissa pehmeäksi.
2. Kuori ja raasta peruna tai jos käytät korppujauhoja, anna sen hetki turvota nesteessä.

Raakaa perunaa käyttäen lihapullista tulee erityisen kuohkeita ja ne pysyvät pehmeinä uudelleen lämmitettäessä. Perunaa käytettäessä nestettä tarvitaan murekeseokseen tavallista vähemmän.

3. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina hyvin.
4. Muotoile taikinasta märin tai öljytyin käsin lihapyöryköitä ja paista ne voissa pannussa.

Vinkki:
Työ nopeutuu, jos vain ruskistat lihapyörykät nopeasti paistinpannussa ja kypsennät ne sitten uunissa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2112189
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net