Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Englantilainen sunnuntaipaisti   • Chili con carne jauhelihasta   • Jauhelihakääryleet   • Äidin lihapullat   • Poken lihapalleroiset   • Jauhelihavartaat   • Grillipihvit, salaatti ja BBQ-kastike   • Metsästäjän leike (painonvartijat)   • Länsirannikon täytetty vasikantasku   • Argentiinalainen lomopihvi   • Pertin nyrkkipihvi   • Täytetyt jauhelihapihvit   • Häränkääryleitä Esry   • Vasikan entrecôte lohkoperunoiden ja sipuli-crème fraîchen kanssa   • Lindströminpihvi   • Femöring   • Grillattu entrecote   • Vaalea kaunotar   • Lindströmin pihvi II   • Akun raakalihapihvi   • Moussaka (kyproslainen)   • Juustoinen jauhelihamureke   • Grillattu Entrecote II 

Jauhelihavartaat



Tämä makedonialainen ohje on höystetty Tabascolla ja valkosipulilla. Palan painikkeeksi sopii Slivovitz-luumuviina.
(6 henkilölle)

  • 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 500 g vähärasvaista porsaan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 vatkattu muna
  • 1 iso, puristettu valkosipulinkynsi
  • 6 tippaa Tabascoa
  • 1 tl meiramia
  • 3-4 tl lihalientä
  • 12 liotettua puuvarrasta

1. Liota puuvartaita vedessä. Pane jauhelihat kulhoon. Lisää suola, pippuri, vatkattu muna ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta Tabascolla, meiramilla ja paprikajauheella. Lisää lihaleimi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Muotoile jauhelihataiminasta sormenpaksuisia, noin 10 cm:n pituisia tankoja ja pujota vartaisiin, kaksi kuhunkin. Voit myös muotoilla tangot suoraan vartaisiin.
3. Grillaa tai paista vartaita, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sisus hieman punertava, 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602482
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net