Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Englantilainen sunnuntaipaisti   • Chili con carne jauhelihasta   • Jauhelihakääryleet   • Äidin lihapullat   • Poken lihapalleroiset   • Jauhelihavartaat   • Grillipihvit, salaatti ja BBQ-kastike   • Metsästäjän leike (painonvartijat)   • Länsirannikon täytetty vasikantasku   • Argentiinalainen lomopihvi   • Pertin nyrkkipihvi   • Täytetyt jauhelihapihvit   • Häränkääryleitä Esry   • Vasikan entrecôte lohkoperunoiden ja sipuli-crème fraîchen kanssa   • Lindströminpihvi   • Femöring   • Grillattu entrecote   • Vaalea kaunotar   • Lindströmin pihvi II   • Akun raakalihapihvi   • Moussaka (kyproslainen)   • Juustoinen jauhelihamureke   • Grillattu Entrecote II 

Vasikan entrecôte ja sipuli-crème fraîchen kanssa



Maukkain lopputulos syntyy, kun otat lihan huoneenlämpöön jo muutamia tunteja ennen valmistamista.
(neljälle ruokailijalle)


  • 750 g vasikan entrecôtea
  • rypsiöljyä ruskistamiseen ja perunoiden paistamiseen
  • suolaa, pippuria
  • 10 pestyä, kuorineen lohkottua perunaa

    Sipuli-crème fraîche:
  • 1 punasipuli suikaloituna
  • voita kuullottamiseen
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • 2 dl crème fraîchea


1. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pane suolatut ja pippuroidut perunalohkot öljytylle uunipellille ja paista ne kypsiksi (noin 30 min.).
2. Leikkaa lihasta neljä pihviä. Ruskista pihvit pannulla öljyssä. Suolaa ja pippuroi.
3. Pudota uunin lämpötila 150 °C:seen. Paista pihvit uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 °C (noin 4-5 min.).
4. Kuullota punasipuli pannulla voissa. Lisää pannuun valkoviinietikka, sokeri ja hieman suolaa ja anna jäähtyä. Lisää crème fraîche. Lusikoi seos pihvien päälle.

Vinkki
Voit myös paistaa vasikan entrecôten kokonaisena. Muilta osin voit käyttää reseptiä kuten edellä.
Tee näin: Mausta entrecôte suolalla ja pippurilla. Ruskista liha kauttaaltaan paistinpannulla. Laita se uuniin 120 C:seen noin tunniksi. Entrecôte on valmis, kun sen lämpötila sisältä on 58 astetta. Tällöin liha on paistunut tasaisesti, ja se on mehukas ja väriltään tasaisen punainen. Halutusta kypsyysasteesta riipuen lämpötila voi olla myös 56 - 60 astetta. Leikkaa entrecôte noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Juomasuositus:
006364 Masi Campofiorin
Keskitäyteläinen punaviini

Rust en Verden tila on erikoistunut vain punaisten viinien tuottamiseen. Heidän punaviininsä kuuluu Premium-viineihin, siis Etelä-Afrikan parhaimmistoon. Täyteläiset viinit heijastavat Stellenboschin maaperää, ja niissä peilaantuu myös vuonna 1694 perustetun viinitalon historia, jota johtaa nykyään Jannie Engelbrecht perheineen.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2403886
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net