Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Englantilainen sunnuntaipaisti   • Chili con carne jauhelihasta   • Jauhelihakääryleet   • Äidin lihapullat   • Poken lihapalleroiset   • Jauhelihavartaat   • Grillipihvit, salaatti ja BBQ-kastike   • Metsästäjän leike (painonvartijat)   • Länsirannikon täytetty vasikantasku   • Argentiinalainen lomopihvi   • Pertin nyrkkipihvi   • Täytetyt jauhelihapihvit   • Häränkääryleitä Esry   • Vasikan entrecôte lohkoperunoiden ja sipuli-crème fraîchen kanssa   • Lindströminpihvi   • Femöring   • Grillattu entrecote   • Vaalea kaunotar   • Lindströmin pihvi II   • Akun raakalihapihvi   • Moussaka (kyproslainen)   • Juustoinen jauhelihamureke   • Grillattu Entrecote II 

Grillattu entrecote




On mahdoton antaa täsmällisiä grillausaikoja, koska eri ulkogrillit ovat kovin erilaisia. Lihan kypsyyttä voit kokeilla grillauksen aikana tekemällä pintaan pienen viillon ja katsomalla, miltä liha näyttää pihvin sisältä.

(neljälle)

    750 g vasikan entrecôtea

    Muut valmistusaineet:
  • öljyä ruskistamiseen
  • suolaa, pippuria
  • 1 kg varhaisperunoita keitettynä
  • 200 g herkkusieniä voissa paistettuna
  • varrastikkuja
  • öljyä voiteluun

    Kesäiset vihannekset:
  • 1 nippu porkkanoita
  • 1/2 l sokeriherneitä
  • 200 g vihreitä papuja
  • 12 retiisiä
  • 3 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

    Basilika-crème fraîchekastike:
  • 1 pnt basilikaa
  • 2 dl crème fraîchea
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa ja sokeria


Valmistus:
1. Leikkaa lihasta neljä pihviä. Sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa pihvit grillipannulla tai ulkogrillissä sopivan kypsiksi.
2. Pujota keitetyt varhaisperunat ja paistetut herkkusienet
jäähtyneinä neljään varrastikkuun. Sivele ne öljyllä ja grillaa.
3. Keitä porkkanat, herneet, pavut ja retiisit kypsiksi
vesi-sokeri-etikkaliemessä.
4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Tarjoa vartaat, kesäiset vihannekset ja kastike pihvien kanssa.

Huom!
Voit myös paistaa vasikan entrecôten kokonaisena. Muilta osin voit käyttää reseptiä kuten edellä.

Tee näin: Mausta entrecôte suolalla ja pippurilla. Ruskista liha kauttaaltaan paistinpannulla. Laita se uuniin 120 C:seen noin tunniksi. Entrecôte on valmis, kun sen lämpötila sisältä on 58 astetta. Tällöin liha on paistunut tasaisesti, ja se on mehukas ja väriltään tasaisen punainen. Halutusta kypsyysasteesta riipuen lämpötila voi olla myös 56-60 astetta. Leikkaa entrecôte noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2112189
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net