Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Englantilainen sunnuntaipaisti   • Chili con carne jauhelihasta   • Jauhelihakääryleet   • Äidin lihapullat   • Poken lihapalleroiset   • Jauhelihavartaat   • Grillipihvit, salaatti ja BBQ-kastike   • Metsästäjän leike (painonvartijat)   • Länsirannikon täytetty vasikantasku   • Argentiinalainen lomopihvi   • Pertin nyrkkipihvi   • Täytetyt jauhelihapihvit   • Häränkääryleitä Esry   • Vasikan entrecôte lohkoperunoiden ja sipuli-crème fraîchen kanssa   • Lindströminpihvi   • Femöring   • Grillattu entrecote   • Vaalea kaunotar   • Lindströmin pihvi II   • Akun raakalihapihvi   • Moussaka (kyproslainen)   • Juustoinen jauhelihamureke   • Grillattu Entrecote II 

Moussaka (kyproslainen)


(suurenna kuva hiirellä napsauttamalla)>>
(5-6 hengelle)

Tarveaineet:

  • 3 munakoisoa
  • oliiviöljyä + vehnäjauhoa paistamiseen
  • 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g nauta- tai lammasjauhelihaa
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl salviaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 dl juustoraastetta

Kastike:

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 8-10 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria


Valmistus:
1. Viipaloi munakoisot ja suolaa ne kevyesti, anna vetäytyä 20 minuuttia. Painele kevyesti saadaksesi ulos irronnutta nestettä. Kuivaa viipaleet, kääntele ne vehnäjauhoissa ja paista sitten nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla oliiviöljyssä.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Paista sipulimurskaa, valkosipulia ja jauhelihaa pannulla öljyssä ja siirrä ne pataan. Lisää pataan muut ainekset lukuun ottamatta munakoisoja sekä juustoraaste ja anna poreilla hiljaa 45 - 50 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastike: Kuullota kasarissa voissa jauhoa, lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen samalla, mausta ja anna kiehua 10 minuuttia, kunnes kastike on saonnut. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, kastiketta, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 30 - 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Heikki Karjalainen
28.1.2016



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602489
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net