Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Englantilainen sunnuntaipaisti   • Chili con carne jauhelihasta   • Jauhelihakääryleet   • Äidin lihapullat   • Poken lihapalleroiset   • Jauhelihavartaat   • Grillipihvit, salaatti ja BBQ-kastike   • Metsästäjän leike (painonvartijat)   • Länsirannikon täytetty vasikantasku   • Argentiinalainen lomopihvi   • Pertin nyrkkipihvi   • Täytetyt jauhelihapihvit   • Häränkääryleitä Esry   • Vasikan entrecôte lohkoperunoiden ja sipuli-crème fraîchen kanssa   • Lindströminpihvi   • Femöring   • Grillattu entrecote   • Vaalea kaunotar   • Lindströmin pihvi II   • Akun raakalihapihvi   • Moussaka (kyproslainen)   • Juustoinen jauhelihamureke   • Grillattu Entrecote II 

Englantilainen sunnuntaipaisti



Englantilainen sunnuntaipaisti


(4 annosta)



  • 1,2 kg naudan paahto- tai sisäpaistia
  • 3 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa ja mustapippuria
  • 1 ripaus cayennea, 2 tl timjamia
  • 4 rkl voita
  • 4 dl lihalientä, 1 rkl soijaa
  • 300 g pakasteherneitä
  • 1 ½ dl ranskankermaa

  1. Kuori sipulit, lohko neljään osaan. Kuori porkkanat ja paloittele 3 cm: pituisiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Säädä uuni 200 asteeseen. Puhdista liha kalvoista yms. Pistä paistiin viiltoja, painele valkosipulisiivut niihin. Sekoita yhteen suola, mustapippuri, cayenne ja timjami, hiero paistin pintaan. Kuumenna 3 rkl voita uunipadassa ja ruskista paisti joka puolelta. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja porkkanat.
  3. Lisää pataan lihaliemi ja soija, kuumenna hetki. Peitä pata kannella ja kypsennä paistia uunissa noin tunti.
  4. Kuumenna pakasteherneet pienessä tilkassa suolalla maustetussa vedessä. Nosta kattila liedeltä, kaada vesi pois ja lisää kattilaan 1 rkl sulatettua voita.
  5. Nosta paisti ja kasvikset padasta ja pidä lämpiminä. Sekoita ranskankerma paistoliemeen, kuumenna. Mausta mustapippurilla. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nosta lämpimälle tarjoiluvadille. Aseta kasvikset lihan viereen. Tarjoa kastike erikseen kulhosta.


Ravintoarvot:

Kilokaloreita 439
Kilojouleja 1838
Hiilihydraatteja 14 g
Proteiineja 44 g
Rasvaa 23 g
Kuitua 5 g



Liity Kalaruokaverkkoon




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2112189
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net