Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vähä-Venäjän punajuurikeitto   • Hunaja-valkosipulikassler   • Joulukinkku (perusohje)   • Luumuporsaan joulupata   • Possu-sienipata   • Porsaankyljys (dieettiversio)   • Possunlihakäristys   • Porsaanlihamakkaroita ja puolukka-hapankaalisalaatti   • Bratwurst makkara kotikonstein   • Harmaasuolattua kinkkua maustemarinadissa   • Joulukinkku Reinin lihan tapaan   • Joulusyltty   • Taikinoitu porsaanfilee   • Yrttipossua suolakuoressa   • Grillipalat   • Sianlihhoo soossissa   • Sianlihakastike eli "läskisoosi"   • Burgundin pata   • Karamellisoitu ylikypsä kasleri 

Possunlihakäristys




Kotiruokakilpailussa todelliset maut esiin: Keittiömestari Kirsi Ekolan ruokaohje voitti äänestyksessä



Suomen Sydänliiton kotiruokakilpailussa haettiin kotiruokaan todellisia makuja. Kilpailuun kutsuttiin mukaan kahdeksan ruoka-alan ammattilaista. Enemmän makua, vähemmän suolaa -teemalla käytyyn kisaan osallistuvilta pääruokaohjeilta edellytettiin, että ne täyttävät Sydänmerkki-aterian kriteerit.



4:lle


  • 400 g porsaan ulkofileetä
  • 3 dl vettä
  • 2 kpl Herbamare-kasvisliemikuutioita (suolaton)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Sydänmerkki-kasvirasvalevitettä (70 %)
  • 1 sipuli
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g porkkanaa
  • 100 g lanttua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 10 viherpippuria
  • 10 roseepippuria


Valmiin annoksen päälle: Tuoretta timjamia ja persiljaa

1. Leikkaa possunliha ohuiksi, mutta isoiksi viipaleiksi. Ohuita viipaleita on helpompi leikata, kun lihaa viilennetään pakastimessa noin tunnin ajan.
2. Ruskista lihaviipaleet pinnoitetulla paistinpannulla ilman rasvaa. Laita ruskistetut lihat uunin kestävään pataan. Kaada paistinpannulle vettä ja liuota liemeen kasvisliemikuutiot ja suola. Sekoita, jotta pannusta irtoaa mukaan kaikki hyvät makuaromit. Kaada liemi lihojen päälle.
3. Kuori ja viipaloi kasvikset.
4. Sulata kasvirasvalevite pinnoitetulla paistinpannulla ja kuullota sipuli kevyesti. Kaada lihojen päälle. Kuumenna rypsiöljy ja kuullota juurekset kevyesti paistinpannulla. Kaada ne lihojen ja sipulin päälle pataan. Mausta timjamilla ja pippureilla. Anna käristyksen hautua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti.

Valmiin käristyksen ravintosisältö /100g
Rasvaa 4,9
Tyydyttynyttä rasvaa 1,3
Suolaa 0,7

Keittiömestari Kirsi Ekola




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216981
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net