Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vähä-Venäjän punajuurikeitto   • Hunaja-valkosipulikassler   • Joulukinkku (perusohje)   • Luumuporsaan joulupata   • Possu-sienipata   • Porsaankyljys (dieettiversio)   • Possunlihakäristys   • Porsaanlihamakkaroita ja puolukka-hapankaalisalaatti   • Bratwurst makkara kotikonstein   • Harmaasuolattua kinkkua maustemarinadissa   • Joulukinkku Reinin lihan tapaan   • Joulusyltty   • Taikinoitu porsaanfilee   • Yrttipossua suolakuoressa   • Grillipalat   • Sianlihhoo soossissa   • Sianlihakastike eli "läskisoosi"   • Burgundin pata   • Karamellisoitu ylikypsä kasleri 

Bratwurst-makkara kotikonstein



Nämä kotitekoiset makkarat syntyvät vaivattomasti. Makkarat keitetään kypsiksi höyryävässä vedessä, jonka jälkeen niitä voi paistaa tai grillata.
Makkaramassan voi pursottaa muovipussipursottimella. Ainoa hankinta saattaa joillekin olla mittalusikkasarja maustamisen onnistumiseksi.
Mikäli aiot hankkia sähkökäyttöisen lihamyllyn niin varmistu siitä, että järjestelmään kuuluu myös makkarasuppilo.

  • 1 dl = 100 millilitraa(ml)
  • ½ dl = 50 ml
  • 1 rkl = 15 ml
  • 1 tl = 5 ml
  • 1 mmt (maustemitta) = 1 ml


TARVEAINEETt:
800 g luutonta possunlapaa
200 g silavaa
1½ tl jauhettua valkopippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua muskotinkukkaa
1 mmt kuivattua meiramia
1 mmt jauhettuja kuminansiemeniä
½ mmt chilijauheseosta
2-2½ tl suolaa
1-1½ dl olutta tai vettä
siansuolta ja 2 mm vahvuista värjäämätöntä pumpulilankaa



VALMISTUS:

  1. Pieni possunlapa ja silava 2-3 cm kuutioiksi. Jauha ensin lapa käyttäen lihamyllyssä suurireikäistä etulevyä. Jauha lapa toiseen kertaan ja lisää siihen mukaan silavakuutiot.
  2. Sekoita keskenään kaikki mausteet ja lisää olutta (tai vettä) sen verran, että takinasta tulee notkeaa ja muuta lihamyllyyn pienireikäinen etulevy.
  3. Sekoita massa huolellisesti, jotta mausteet ovat tasaisesti sekoittuneet. Suolantarve riippuu makutottumuksista. Jätä taikina tekeytymään 15 minuutiksi.
  4. ”Lypsä” kylmässävedessä huuhdeltu siansuoli makkarasuppilon tai muovipussipursottimen pyöreän, mahdollisimman suurikokoisen suulakkeen päälle. Poista suulakkeesta hammastus, jotta se ei riko suolta. Älä käytä keinokuitulankaa, silla se sulaa paistovaiheen aikana!
  5. Täytä suoli massalla ja sido makkara sopivan kokoisiksi nakeiksi. Mikäli makkaraan on jäänyt ilmakuplia, niin puhkaise ne ohuella nuppineulalla.
  6. Laita nakit kattilaan, vettä runsaasti päälle ja huolehdi siitä, että vesi kunnolla höyryää, mutta ei kiehu. Kun makkarat nousevat pintaan, ovat ne kypsiä.
  7. Paista tai grillaa makkarat kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja herkkupalat ovat valmiita.


    Ne voi nauttia esim. perinteisen perunasaalitin ja oluen kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140368
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net