Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vähä-Venäjän punajuurikeitto   • Hunaja-valkosipulikassler   • Joulukinkku (perusohje)   • Luumuporsaan joulupata   • Possu-sienipata   • Porsaankyljys (dieettiversio)   • Possunlihakäristys   • Porsaanlihamakkaroita ja puolukka-hapankaalisalaatti   • Bratwurst makkara kotikonstein   • Harmaasuolattua kinkkua maustemarinadissa   • Joulukinkku Reinin lihan tapaan   • Joulusyltty   • Taikinoitu porsaanfilee   • Yrttipossua suolakuoressa   • Grillipalat   • Sianlihhoo soossissa   • Sianlihakastike eli "läskisoosi"   • Burgundin pata   • Karamellisoitu ylikypsä kasleri 

Joulusyltty




    Syltty:
  • 1 kg luutonta sianpotkaa
  • 1 pss jauhettua neilikkaa
  • 1 pss jauhettua mustapippuria
  • 1 pss jauhettua maustepippuria
  • liivatetta
  • merisuolaa
  • 1 appelsiinin kuori

    Punakaali:
  • 500 g punakaalia
  • 1 dl punaviiniä
  • 1/4 dl punaviinietikkaa
  • 2 maustepippuria
  • 2 mausteneilikkaa
  • 50 g ankanrasvaa
  • 1 appelsiinin mehu

    Lisäksi:
  • 100 g hanhen- tai ankanmaksaa
    tai
  • 1 dl smetanaa
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • ½ omenaa
  • 5 luumua

Paahda neilikkaa, mustapippuria ja maustepippuria kuivalla pannulla.
Sekoita.
Hiero mausteseoksesta potkan pintaan ja peitä merisuolalla. Anna seistä kylmässä 7 – 8 tuntia.
Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa.
Paista uunikestävässä vuoassa 70- asteessa 5 tuntia.
Poista irronnut neste ja sekoita siihen yksi liivatelehti/1 dl nestettä. Poista rasva huolellisesti. Leikkaa liha palasiksi, sekoita mukaan loput mausteseoksesta ja appelsiinin kuori. Lisää liivateliemi.
Pane kerroksittain vuokaan vuoron perään lihaa ja lientä ja anna olla painon alla 12 tuntia.
Viipaloi punakaali ohuiksi viipaleiksi. Hauduta kaalia ankanrasvassa ja glaseeraa punaviinin ja punaviinietikan kanssa.
Kaada appelsiinimehu sekaan ja keitä kannen alla matalalla lämmöllä noin 2 tuntia. Lisää tarpeen vaatiessa vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla. Jos käytät hanhen- tai ankanmaksaa, leikkaa maksa kuutioiksi ja paista pähkinöiden kanssa noin 2 minuuttia. Leikkaa omena ja luumut kuutioiksi ja sekoita. Jos et käytä hanhenmaksaa, paahda vain pähkinöitä ja sekoita smetana joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa syltystä ½ - 1 cm paksuja viipaleita, pane päälle nokare punakaalia ja maksa-luumu-kompottia.
Tarjoile salaatinlehtien kera.

Lähde: Ilta-Sanomat joulu 2008



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216976
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net