Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vähä-Venäjän punajuurikeitto   • Hunaja-valkosipulikassler   • Joulukinkku (perusohje)   • Luumuporsaan joulupata   • Possu-sienipata   • Porsaankyljys (dieettiversio)   • Possunlihakäristys   • Porsaanlihamakkaroita ja puolukka-hapankaalisalaatti   • Bratwurst makkara kotikonstein   • Harmaasuolattua kinkkua maustemarinadissa   • Joulukinkku Reinin lihan tapaan   • Joulusyltty   • Taikinoitu porsaanfilee   • Yrttipossua suolakuoressa   • Grillipalat   • Sianlihhoo soossissa   • Sianlihakastike eli "läskisoosi"   • Burgundin pata   • Karamellisoitu ylikypsä kasleri 

Yrttipossua suolakuoressa



Suolakuori säilyttää lihan mehevänä tekemättä sitä kuitenkaan liian suolaiseksi.
Valmistettaessa ruokaa, niin kalaa kuin lihaa, suolakuoressa, on suositeltavaa pitää suola aina käden ulottuvilla. Jos kuori repeää, se kannattaa heti korjata, jottei liha kuivu.


  • 600 g porsaanlihaa (ulkofileetä tai paistiosaa)
    Tuoreita hienonnettuja yrttejä:
  • 2 rlk persiljaa
  • 1 rlk minttua
  • 1 rlk salviaa
  • 1 rlk timjamia
  • 1/2 rlk rosmariinia
  • 1/2 rlk mustaa pippuria
  • 2 rlk ruokaöljyä

    Suolakuori:
  • 2 kg Jozo karkeaa merisuolaa (riittävästi)
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 1/4 dl vettä

1. Poista lihasta mahdollinen rasvakerros terävällä veitsellä. Sekoita yrtit, pippuri ja öljy keskenään ja hiero seos tasaisesti lihan pintaan.
2. Sekoita suola, vesi sekä valkuaiset ja taputtele noin 2 cm paksuinen kerros uunivuoan pohjalle. Kun laitat leivinpaperin alimmaiseksi, on suolan irrottaminen uunivuoasta helpompaa. Nosta liha suolakerroksen päälle ja painele loput suolaseoksesta tiiviiksi kuorrutukseksi lihan ympärille.
3. Kypsennä uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 45 min. Voit varmistaa lihan kypsyyden pistämällä uunilämpömittarin suolakuoren läpi. Kypsän sianlihan tulee olla noin 80 °C:sta. Kastele suolakuorta noin 10 min. välein, jotta kuori ei kuivu ja mene rikki. Aukaise kuori veitsellä ja nosta liha tarjoiluvadille. Leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoile esim. perunagratiinin ja tomaattisalaatin kanssa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164565
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net