Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vähä-Venäjän punajuurikeitto   • Hunaja-valkosipulikassler   • Joulukinkku (perusohje)   • Luumuporsaan joulupata   • Possu-sienipata   • Porsaankyljys (dieettiversio)   • Possunlihakäristys   • Porsaanlihamakkaroita ja puolukka-hapankaalisalaatti   • Bratwurst makkara kotikonstein   • Harmaasuolattua kinkkua maustemarinadissa   • Joulukinkku Reinin lihan tapaan   • Joulusyltty   • Taikinoitu porsaanfilee   • Yrttipossua suolakuoressa   • Grillipalat   • Sianlihhoo soossissa   • Sianlihakastike eli "läskisoosi"   • Burgundin pata   • Karamellisoitu ylikypsä kasleri 

Burgundin pataa




  • n. 800 g possunlihaa kuutioituna
  • 400 g possun kylkiviipaleita paloiteltuna
  • 5 pientä sipulia lohkoina
  • 3 isoa valkosipulinkynttä reiluina viipaleina
  • 3 porkkanaa lohkoina
  • 1 prk kokonaisia herkkusieniä mausteliemessä
  • 4 dl vettä
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • timjamin oksia
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • 2 laakerinlehteä

Ruskista lihat pienissä erissä ja laita lihat sipuleiden, porkkanoiden ja herkkusienien kera uunipataan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, tomaattipyre, timjamin oksat, mustapippurirouhe, suola sekä laakerinlehdet. Kaada lihojen paistamisen jälkeen vesi paistinpannulle, jotta saat lihojen paistinliemet talteen. Sekoita veteen lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi ja punaviini uunipataan lihojen päälle.
Hauduta pataa uunissa 150-175 asteessa 2-3 tuntia ja tarjoa esim. perunamuusin kanssa.


Lähde: HK



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216981
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net