Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vähä-Venäjän punajuurikeitto   • Hunaja-valkosipulikassler   • Joulukinkku (perusohje)   • Luumuporsaan joulupata   • Possu-sienipata   • Porsaankyljys (dieettiversio)   • Possunlihakäristys   • Porsaanlihamakkaroita ja puolukka-hapankaalisalaatti   • Bratwurst makkara kotikonstein   • Harmaasuolattua kinkkua maustemarinadissa   • Joulukinkku Reinin lihan tapaan   • Joulusyltty   • Taikinoitu porsaanfilee   • Yrttipossua suolakuoressa   • Grillipalat   • Sianlihhoo soossissa   • Sianlihakastike eli "läskisoosi"   • Burgundin pata   • Karamellisoitu ylikypsä kasleri 

Karamellisoitu ylikypsä kasleri


(6 – 8 annosta)


1½ kg luutonta kasleria

Kuivamausteseos

  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 rkl chilihiutaleita tai –jauhetta
  • 1 rkl cayennepippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 rkl savupaprikaa

    Suolausliemi
  • 1 l kylmää vettä
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ dl kuivamausteseosta (ohje yllä)

    Kiillotuskastike
  • 1 dl vettä
  • 1 dl paksua vadelmaviinietikkaa tai
  • ½ dl paseerattua pakastevadelmaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa +
    ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ½ dl fariinisokeria


1. Yhdistä mausteseoksen ainekset
2. Sekoita suolausliemi. Laita vesi, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita, kunnes ne ovat liuenneet nesteeseen. Lisää laakerinlehdet ja ½ dl kuivamausteseosta (säästä loput lihan pintaan).
3. Huuhtele liha ja pane se kookkaaseen muovipussiin kulhon sisään. Kaada suolauslientä päälle niin, että se peittää lihan. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan yön ajaksi.
4. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Ota liha suolausliemestä, taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Hiero kuivamausteseos pintaan ja paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
5. Paista lihaa uunin keskitasossa 10 – 12 tuntia lihan paksuudesta riippuen tai kunnes paistolämpömittari näyttää 93 astetta.
6. Nosta liha uunista ja kiedo folioon.
7. Valmista kiillotuskastike. Kaada ainekset kattilaan, sekoittele koko ajan ja anna kiehua kokoon, kunnes seos on ohutta siirappia, noin 3 – 4 minuuttia riittää. Anna seoksen jäähtyä.
8. Leikkaa lihan pinnasta ylimääräinen rasva pois. Sivele kiillotuskastiketta pintaan ja nosta liha grillivastuksen alle noin 2 minuutiksi tai kunnes siirappi on hiukan imeytynyt lihan pintaan.
Ohje: Glorian ruoka & viini



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140368
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net