Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Hummeri   • Jokirapu   • Katkarapu   • Kuningasrapu   • Merirapu   • Taskurapu   • Täplärapu   • Broileripyörykkävartaat 

Katkarapuslaatti kupissa



(8 hengelle)

  • 250 gr jättikatkaravun pyrstöjä (keitettyjä pakasteesta), 3 kpl rapuja / salaatti
  • 1 kurkku
  • 1 prk kirsikkatomaatteja
  • 1/2 pkt ruohosipulia
  • 1/2 pkt persiljaa
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

    Katkarapujen marinadi
  • 2-3 rkl valkosipulista piri-piri kastiketta
  • 1 rkl chilijauhetta
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa


Aloita sulattamalla ravut (ellet ole ollut fiksu ja sulattanut ne jo edellisiltana). Ota minigrip-pussi tai muu tiivis, suljettava muovipussi johon ravut mahtuvat. Laita sulaneet ravut pussiin mausteiden kanssa, sulje pussi ja ravista. Anna maustua tarjoiluun saakka.

Valmista salaatti
Pilko kurkku, tomaatit, kevätsipulit, yrtit ja sekoita kulhossa. Lisää öljy, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita ja mausta tarvittaessa lisää.
Juuri ennen tarjoilua laita salaatti tarjoilukulhoihin, lisää ravut päällimmäiseksi ja tarjoa välittömästi.
Tarjosin salaatin kauraleivän kanssa, pöydässä oli myös piri-piri-kastike sekä suola / pippuri jos ruokailijat halusivat maustaa salaatin vielä itse.

Reseptin luoja: Anne Pfitzner



Grillattuja jättikatkarapuja




  • 400g jättikatkarapuja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl pippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • 1 kpl lime-sitruuna

Valmistus:
Kuumenna grilli. Sekoita mausteet kulhossa. Lisää kulhoon katkaravut, sekoita että katkat maustuvat. Grillaa muurikassa muutama minuutti puoleltaan. Purista päälle lime-mehua. Nauti heti, lisukkeena paahtoleipää.


Katkarapurisotto




  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 punainen paprika
  • 3 dl puuroutumatonta riisiä
  • noin ½ tl currya
  • 7½ dl kalalientä
  • 2 tomaattia
  • (suolaa)
  • tilkka appelsiinimehua
  • (hiven raastettua appelsiininkuorta)
  • muutama tippa tabascoa
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 10 mustaa oliivia tai tuoreita herneitä (kuvassa)

Kuullota kuorittu, hienonnetta sipuli öljyssä kattilassa. Lisää suikaloitu paprika sekä riisi ja curry. Lisää kalaliemi ja kuumenna kuohuvaksi.
Kypsennä riisi miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Lisää nestettä, jos riisi tuntuu liian kuivalta. Lisää ruokaan kuutioidut tomaatit ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla, appelsiinimehulla (ja pienellä ripauksella kuoriraastetta) sekä tabascolla.
Lisää pataan katkaravut ja viipaloidut oliivit ja kuumenna ruoka.
Tarjoa salaatin ja valkosipulipatongin kanssa.

Kreolilaiset katkaravut



(4 annosta)


  • 2½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 tl öljyä
  • 2 suikaloitua lehtisellerin vartta
  • 2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 1 hakattu sipuli
  • 1 hakattu vihreä paprika
  • 1 tlk mustia tai ruskeita papuja vedessä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä tai tomaattituoremehua
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl paprika tai chilipippuria
  • 1 kalaliemikuutio tai
  • 1 rkl hummeri- tai kalaliemifondia
  • 500 g kuorittuja katkarapuja ( tai 1 ¼ kg kuorellisia)


VALMISTUS:

1.Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä riisi kuumana.

2.Kuumenna riisin kiehuessa öljy suurehkossa padassa tai kattilassa. Kuullota selleriä, valkosipulia, sipulia ja paprikaa sekoittaen kunnes ne pehmenevät eli noin 10 minuuttia.

3.Valuta pavut ja kuumenna pikkukattilassa noin 5 minuuttia.
Peitä kannella ja pidä lämpimänä.

4.Sekoita tomaattimurska, viini, mausteet ja kalaliemi tai fondi kasviksiin padassa. Hauduta välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

5.Sekoita pataan katkaravut, anna kiehahtaa nopeasti. Katkaravut sitkistyvät, jos niitä kuumennetaan liian kauan.

6.Jaa riisi lautasille tai tarjoiluvadille. Kaada päälle pavut ja annostele
katkarapuseos keskelle.

Tarjoa heti.



Pastaa ja jättikatkarapuja



(4 annosta)

350 g spagettia tai pastaa
450 g kuorellisia scampeja eli jättikatkarapuja tai meriravunpyrstöjä tai
noin 300 g kuorittuja katkarapuja
2 valkosipulin kynttä
½ sipulia
½ dl kalalientä tai laimennettua kala- tai hummerifondia
2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa tai
2 tl kuivattua
2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai
2 tl kuivattua
½ hienonnettua chilipippuria tms.
maustepaprikaa tai ripaus chilijauhetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta, hienonnettua sitruunamelissaa tai
korianteria

1.Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, mutta ilman suolaa.

2.Esikäsittele ravut siten, että ne ovat kuorettomia ja kypsiä*.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli.

3.Kuumenna liemi paistinpannulla tai wokissa. Lisää valkosipuli ja sipuli, kuullota niitä noin kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen.

4.Lisää joukkoon ravut, persilja, basilika, chili ja sitruunamehu.
Kuumenna varovasti sekoittaen noin viisi minuuttia.

5.Valuta pasta siivilässä ja nosta lautasille. Annostele ravut päälle ja
koristele sitruunamelissalla tai korianterilla. Tarjoa heti.

*Jättikatkarapuja ja meriravun pyrstöjä on myynnissä raakoina,
kypsennettyinä ja pakastettuina. Pakastetut ravut saattavat puolestaan
olla raakoja, esikypsennettyjä tai kypsennettyjä. Mikäli ravut eivät ole
täysin kypsennettyjä, keitä niitä, kunnes liha ei ole enää mistään kohti
läpikuultavaa.
Sulata raa`at pakasteravut aina jääkaapissa, koska lämpimässä sulatettaessa rapuihin kehittyy helposti bakteereita ja ne saattavat muuttua jopa myrkyllisiksi.
Äyriäisiä ei pitäisi myöskään kosketella sormin, sillä ravut pilaantuvat
helposti.



Avokaadoravut



(neljälle)

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 avokaadoa
  • vajaa dl rypsiöljyä
  • chilipalko
  • 4 valkosipulin kynttä


1. Hienonna chili ja sipuli, kaada ne ja öljy rapujen sekaan.
2. Anna marinoitua muutama tunti.
3. Halkaise avokaadot, poista kivi. Rapsuta sisus lusikalla
silpuksi.
4. Jaa marinoituneet ravut puolikkaille.

Nautitaan paahtopatongin kanssa.

Wiljam Pyy



Katkarapulettuset



Taikinaan tarvitset:

  • 2dl omenasiideriä
  • 3 dl kermamaitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa

Toimi seuraavasti:

  1. Sekoita taikina ja anna vetäytyä puolisen tuntia
  2. Paista pannulla ohuita crepin tapaisia lettusia käyttämällä kirkastettua voita

Täytteeksi:

  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • purjorenkaita
  • pieniä katkarapuja
  • valkopippuria
  • tillisilppua
  • sitruunalohkoja

Vispaa kerma ja sekoita tuorejuustoon, mausta ja lisää runsaasti sulatettuja
katkarapuja ja ohuita purjoviipaleita. Täytä letut ja käytä hetki uunissa.

Wiljam Pyy



Kukkakaali-katkarapukeitto



400 g kukkakaalia
200 g perunoita
100 g purjon valkoista osaa
180 g katkarapuja
1 litra kasvislientä
70 g tomaattipyreetä
2 dl kermaa
yrttisilppua
valkopippuria
1 rkl sokeria
suolaa

1. Paloittele ainekset ja kuullota hetki öljytilkkasessa.
2. Lisää tomaatti ja kasvisliemi.
3. Keitä parikymmentä minuuttia, soseuta.
4. Sekoita kerma joukkoon ja mausta varoen valkopippurilla,
sokerilla ja 1 tl suolaa.
5. Lisää katkaravut ja yrtit.

Kiehauta ja tarjoa valkosipulileivän kera.

Wiljam Pyy 8.5.2005



Jättikatkarapuhöystö



Äyriäisistä on syytä muistaa, että ne ovat syväjäädytettyjä kunnes ne sulatetaan,
eikä niitä saa uudestaan pakastaa. Sulaneina ostetut äyriäiset on syytä valmistaa
samana päivänä.


  • 600 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä tai 400 g jättikatkaravunpyrstöjä ja
    200 g pieniä kampasimpukoita
  • vehnäjauhoja
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • voita
  • 2 salottisipulia silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä silputtuna
  • 1/4 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ripaus sahramia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • chilikastiketta
  • 2 dl kuohukermaa
  • hienoksi silputtua persiljaa
    Lisukkeeksi:
  • basmatiriisiä
  • sokeriherneitä
  • porkkanasuikaleita


  1. Huuhdo nopeasti äyriäiset kylmässä vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla.
  2. Mausta 1 dl karkeita vehnäjauhoja merisuolalla ja valkopippurilla. Kääntele
    huuhdotut ja kuivatut äyriäiset vehnäjauhoissa. Kuullota voissa nopeasti ja siirrä sivuun.
  3. Kuullota sipulisilppu ja inkivääriraaste jäljelle jääneessä rasvassa ja lisää
    joukkoon valkoviini ja sahrami. Lisää kermaa ja peri tippaa chilikastiketta. Anna kiehahtaa.
  4. Lisää seokseen esipaistetut jättiravut ja 2 minuuttia myöhemmin kampasimpukat.
  5. Keitä hiljalleen vielä 2 minuuttia.

Siirrä tarjoiluvadille ja ripottele persiljasilppua koristeeksi.

Ohjeen alkuperä:



Katkarapupuuro



Ensin valmistamme rapuliemen.

  • 700 g kuorimattomia katkarapuja
  • 4 salottisipulia
  • purjon valkoinen osa
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • nippu persiljaa
  • 20 kpl valkopippureita
  • pieni pala chiliä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1,2 litraa vettä


Kuori katkaravut ja leikkaa kasvikset kuutioiksi. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä, kunnes hieman pehmenevät. Lisää ravun kuoret ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki ja lisää valkoviini ja vesi. Lisää myös mausteet joukkoon ja keitä hiljalleen 1 – 1 ½ tuntia. Siivilöi liemi ja jäähdytä. Liemen voi myös pakastaa.

Puuro

  • 1 dl perunasuurimoita
  • 1 ½ l vettä
  • ½ ruokalusikallista suolaa
  • 2 tomaattia
  • 25 g sokeriherneitä
  • 1 – 2 dl rapulientä
  • 1 – 2 rkl voita
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • tuoretta rakuunaa
  • suolaa ja valkopippuria

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola ja perunahelmet samalla sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes helmet ovat läpikuultavia.
  2. Kaada helmet siivilään ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  3. Tee tomaatteihin pieni viilto ja laita ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä jäävedessä ja kuori. Leikkaa sokeriherneet suikaleiksi ja ryöppää noin ½ minuuttia ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Lämmitä rapuliemi ja sekoita helmet, tomaatit ja sokeriherneet joukkoon juuri ennen tarjoilua.
    Mausta hienonnetulla rakuunalla ja vasta rouhitulla valkopippurilla ja suolalla. Lisää vähän voita ja nosta katkaravut puuron päälle ja laita tarjolle.

© Fazer Amica



Katkarapusalaatti





  • 200 g erilaisia salaatteja ja versoja
  • 1 avokado
  • 1 – 2 tomaattia
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 – 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g kuorittuja katkarapuja


  1. Revi salaatit ja laita muutamaksi tunniksi jääveteen (kylmä vesi tekee salaatit rapeiksi)
  2. Poista avokadosta kivi ja kuoret, paloittele ja sekoita sitruunamehun kanssa.
  3. Upota tomaatit muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Poista kuori, paloittele ja poista siemenet.
  4. Sekoita sitruunan kuoriraaste oliiviöljyyn.
  5. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hennolla kädellä.

Laita salaatti lautasille ja valuta vähän kastiketta juuri ennen tarjoilua.

Kastike

  • 1 keltuainen
  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • pieni pala tuoretta chiliä
  • 2 limen mehu
  • 1 rkl seesamöljyä
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 2 dl rypsiöljyä

Laita muuta ainekset, paitsi öljyt, tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi öljyt joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

© Fazer Amica



Katkarapuhyytelöä ja kukkakaalikreemiä, rapeaa pekonia





    Hyytelö
  • 2 dl rapulientä (kts. katkarapupuuro)
  • 1 liivatelehti
  • katkaravun pyrstöjä
  • ruohosipulia


  1. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Lämmitä rapuliemi (mausta tarvittaessa suolalla) ja sulata liivatelehti joukkoon. Anna liemen hyytyä jääkaapissa.
  2. Leikkaa hyytelö paloiksi ja laita pieneen astiaan kukkakaalikreemin ja rapean pekonin kanssa, koristele katkaravun pyrstöillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Kreemi

  • 500 g kukkakaalia
  • täysmaitoa
  • ¼ rypsiöljyä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl suolaa
  • liivatelehti

Keitä kukkakaali maidossa kypsäksi ja siivilöi. Soseuta kukkakaalit tehosekoittimessa öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää kylmään veteen liotettu liivatelehti joukkoon ja laita kreemi jäähtymään.

Rapea pekoni
Laita muutama pekoniviipale uunipannulle leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Valuta ylimääräinen rasva pois ja anna viipaleiden kuivua rapeiksi. Murskaa viipaleet ja käytä mausteena.

© Fazer Amica



Katkarapuhyytelö




Katkarapuhyytelön valmistus


  • 200-300 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 dl kermaviiliä
  • nippu tilliä
  • ½ dl mietoa chilikastiketta eli chiliketsuppia
  • ½ -1 tl currya
  • hieman suolaa
  • valkopippuria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl kalalientä
  • sitruunamehua tai valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
    Koristeeksi:
  • tilliä
  • katkarapuja

1. Sekoita kulhossa silputut katkaravut, kermaviili, hienonnettu tilli ja chilikastike. Mausta kevyesti suolalla, valkopippurilla ja currylla.
2. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja liuota ne sitten pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa kalalientä, valkoviiniä tai sitruunamehua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä liivateliuos ohuena nauhana katkarapu-kermaviiliseokseen ja lisää lopuksi joukkoon kermavaahto. Siirrä seos öljyttyyn hyytelövuokaan ja pane jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Kumoa hyytynyt ruoka tarjoiluvadille ja koristele tillillä ja katkaravuilla.


Katkarapupizza





    Pizzapohja:
  • 1 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
    Täyte:
  • 200 g emmentaljuustoa viipaleina
  • 5 tomaattia lohkoina
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 12 mustaa oliivia
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl murskattua oreganoa
  • 4 rkl öljyä

1. Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot sekä lopuksi öljy. Alusta taikina sileäksi. Kauli takinasta ohut, noin 30 sentin läpimittainen pizzapohja. Nosta se leivinpaperille tai pellille, peitä muovikelmulla ja jätä 20 – 30 minuutiksi nousemaan.
2. Valmistele sillä välin täyteainekset. Valuta katkaravut ja poista oliiveista kivet tarvittaessa. Viipaloi juusto ja lohko tomaatit. Lado kohonneelle pizzapohjalle emmentalviipaleet. Levitä päälle tomaattilohkot, katkaravut ja oliivit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla ja ripottele pinnalle öljyä. Paista 220-asteisen uunin keskiosassa 15 – 20 minuuttia.

Tässä pizzassa juusto on täytteen pohjalla, jolloin täyteaineet jäävät kauniisti näkyville. Mikäli haluat juustopintaisen pizzan, korvaa emmentalviipaleet 3 desilitralla juustoraastetta. Paista juustopintaista pizzaa 12 – 15 minuuttia 250-asteisessa uunissa, jolloin päällyksen juusto sulaa sopivasti ja saa kauniin värin.


Toast Skagen





  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 kovaksi keitetty muna
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • nippu tilliä
  • nippu ruohosipulia
  • valkopippuria
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • voita

1. Sulata pakastetut katkaravut jääkaapissa ja valuta ne huolellisesti. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
2. Hienonna muna haarukalla karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, muna, katkaravut ja vihersilput ja mausta kevyesti pippurilla.
3. Paahda paahtoleivät. Anna niiden jäähtyä ja voitele ne sitten voilla. Lusikoi rapuseos leiville. Voit koristella annokset lusikallisella mätiä ja tillitupsuilla.


Katkarapupata




  • voita
  • 1 rkl tulista currya
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen chili, tuore
  • 500 g katkarapuja
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl ruokakermaa
  • 2 rkl hummerifondia
  • 1 dl chilikastiketta
  • (tilkka giniä) tai loraus sitruunamehua

1. Sulata padassa voi, sekoita joukkoon curry ja anna maustua hetken miedolla lämmöllä.
2. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paloittele paprika ja chili pieniksi paloiksi. Kuullota aineksia muutama minuutti.
3. Lisää pataan viini, kerma ja fondi. Hauduta kymmenisen minuuttia.
4. Lisää chilikastike ja jos haluat, tilkka giniä. Suurusta sulatetulla voilla, johon on sekoitettu vehnäjauhoja.
5. Lisää katkaravut aivan lopuksi, kuumenna muutama minuutti ja tarjoa basmatiriisin kera.


Katkarapu-juustoruukku




  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 1/2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 150 g raastettua kermajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria

    Valmistus:
    1. Sulata rasva kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli sekä murskatut valkosipulin kynnet. Lisää tomaattimurska, kerma ja laakerinlehdet. Anna kiehua viitisen minuuttia.
    2. Lisää katkaravut, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla, mutta älä keitä enää. Ota laakerinlehdet pois.
    3. Kaada seos uunivuokaan tai annosvuokiin. Ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä 180- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä pintaan.
    4. Tarjoa heti vaalean leivän ja tuoresalaatin kera.


Avokado katkarapusalaatti



(neljälle)

  • 1 pss pakastekatkarapuja (180 g)
  • 2 kokonaista avokadoa
  • ½ punasipulia
  • ½ dl tillihaketta
  • ½ prk ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • ripaus mustapippuria
  • 4 lehtisalaatin lehteä

    Lisäksi:
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • tuoreita tillinversoja

Sulata katkaravut ja valuta siivilän läpi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra niistä pois hedelmänliha ja kuutioi se. Hienonna punasipuli ja tilli.
Sekoita kulhossa ranskankerma ja majoneesi. Lisää katkaravut, avokado, sipuli ja tilli.
Aseta huuhdellut ja kuivatut salaatinlehdet annoslautasille tai tarjoiluvadille. Annostele niille katkarapuseos.
Paahda leivät, leikkaa ne kolmioiksi ja aseta annoksiin. Koristele tillillä.
Sopii alkuruoaksi tai muuten vain.


Katkarapusalaatti



(neljälle)

  • 800 g kuorellisia katkarapuja
  • noin 100 g kerä jäävuorisalaattia
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • pari ripausta suolaa
  • noin 1 tl mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu

    Kastike:
  • 150 g majoneesia
  • ½ dl kermaa
  • 1½ rkl tomaattisosetta
  • 1½ rkl worgestershire-kastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus caynennepippuria

Kuori katkaravut.
Valmista kastike. Sekoita majoneesi ja kerma. Lisää tomaattisose hyvin sekoitettuna samoin worgestershire-kastike. Mausta seos ripauksella sokeria ja cayennenpippuria. Varo pippuria, se on tulinen mauste.
Pane kastike sillä aikaa jääkaappiin, kun valmistat salaatin. Kastikkeen pitää olla kylmää ja muiden aineksien huoneenlämpöisiä.
Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi ja pane se tarjoilumaljan pohjalle. Reippaan jäävuorisalaatin eli amerikansalaatin voi leikata veitsellä. Jos käytät jotain lehtisalaattia, revi se käsin kulhoon. Veitsi on liian rankka kokemus hennolle salaatille.
Asettele munanlohkot salaatin päälle ja mausta suolaripauksella.
Levitä kuoritut katkaravut kulhoon ja jauha suoraan myllystä muutama pyöräytys mustapippuria päälle.
Ripottele puolet tillisilpusta rapujen ylle ja purista mausteeksi mehu sitruunanpuolikkaasta.
Kaada kastike salaattimaljaan ja koristele lopulla tillisilpulla.

Alkuperä: Mysi Lahtinen, Juhlat


Jättikatkasalaatti avocadolla


Ainekset:

  • 50-60 jättikatkarapua
  • 2 avocadoa
  • salaattia (frisee, rucola, sidesalaatti)
  • oliiviöljyä
  • 1 limesitruunan mehu
  • punaviinietikkaa
  • mustapippuria
  • parmesan -juusto lastuja


Valmistus:


Kuori katkaravut. Pese salaatit ja kuivaa hyvin. Leikkaa avocadot kahtia ja poista kivi. Pyöräytä lusikalla avocadon liha pois kuoresta yhtenä kappaleena. Leikkaa avocado siivuiksi pituussuuntaan. Revi salaatti ja sekoita kulhossa oliiviöljyn, lime- mehun ja punaviinietikan kanssa. Lisää ravut, avocadoviipaleet, mausta pippurilla ja tarkista suola. Nostele lautasille ja lisää parmesan-lastuja päälle.


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745878
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net