Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Hummeri   • Jokirapu   • Katkarapu   • Kuningasrapu   • Merirapu   • Taskurapu   • Täplärapu   • Broileripyörykkävartaat 
Taskurapu - yleistä
Taskurapu
Taskurapu ei poikkea juurikaan anatomialtaan hummerista. Sen pyrstössä ei juurikaan ole syötävää, ja sen saksetkin ovat aika vaatimattomat, mutta keskiruumis sisältää niin lihaa kuin muutakin herkkua. Kypsästä taskuravusta leikataan suuosa pois esimerkiksi hohtimilla. Sen jälkeen taskuravun kuori halkaistaan hummerin tapaan tai avataan rapu nostamalla kuorikilven alaosa pyrstöstä alkaen ulos jalkoineen kaikkineen. Kaikki voi syödä minkä irti saa, lukuunottamatta aiemmin mainittua suuosaa.
Taskurapua esiintyy ympäri Pohjois-Eurooppaa, Englannin kanaalista pyydetyt taskuravut ovat suurimpia; kookkaimmat urostaskuravut voivat painaa jopa 4 kiloa, näin ison taskuravun sakset painavat noin 1 kilon kappale ! Pohjanmerestä pyydetyt taskuravut vastaavasti kasvavat harvoin 1 kg suuremmiksi, keskipaino on noin 500 g.

Taskurapua Singaporelaiseen tapaan




  • 4 kpl kokonaista taskurapua ( tai 400 g taskuravun lihaa)
  • 4 kpl chilipalkoa
  • 1 rkl tuoretta inkivääri raastettuna
  • 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • ½ dl kasvisöljyä
  • 100 g tomaatti murskaa
  • 1 dl kanalientä
  • 60 g fariini sokeria
  • 1 rkl kalakastiketta ( nampla )
  • 4 kpl kevätsipulia
  • 1 kpl tuore kurkkua kuutioituna

Valmistus

- Kuumenna vesi kiehuvaksi jossa mukana suolaa
- Nosta taskuravut kiehuvaan veteen ja keitä n. 4 minuuttia
- Nosta ravut vedestä ja jäähdytä ne juoksevan kylmän veden alla
- Poista ravuista selkäpanssari (kts yllä), irrota kidukset ja harmaat sisälmykset
- Koverra keltainen maksaosa pois lusikalla
- Halkaise rapu pituussuunnassa ja leikkaa palat kolmeen osaan
- Murskaa sakset ja jalat nikamien kohdalta

Mikäli käytät taskuravunlihaa voit ohittaa äskeisen työvaiheen

- Murskaa huhmaressa chili, valkosipuli ja inkivääri
- Kuumenna wok- pannu ja lisää joukkoon öljy
- Lisää kuumaan öljyyn maustetahna ja paista hetki sekoittaen
- Lisää joukkoon ravun palat ja kääntele seoksessa
- Lisää nyt pannuun fariini sokeri ja tomaatti murska, sekoita hyvin
- Kaada päälle kanaliemi ja mausta kalakastikkeella
- Viimeistele kevät sipulilla
Tarjoa kuumana kurkkukuutioiden ja basmati riisin kanssa.

© Arvo Kokkonen Oy


Taskurapua Singaporelaiseen tapaan




  • 4 kpl kokonaista taskurapua ( tai 400 g taskuravun lihaa)
  • 4 kpl chilipalkoa
  • 1 rkl tuoretta inkivääri raastettuna
  • 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • ½ dl kasvisöljyä
  • 100 g tomaatti murskaa
  • 1 dl kanalientä
  • 60 g fariini sokeria
  • 1 rkl kalakastiketta ( nampla )
  • 4 kpl kevätsipulia
  • 1 kpl tuore kurkkua kuutioituna


Valmistus:

- Kuumenna vesi kiehuvaksi jossa mukana suolaa
- Nosta taskuravut kiehuvaan veteen ja keitä n. 4 minuuttia
- Nosta ravut vedestä ja jäähdytä ne juoksevan kylmän veden alla
- Poista ravuista selkäpanssari (kts yllä), irrota kidukset ja harmaat sisälmykset
- Koverra keltainen maksaosa pois lusikalla
- Halkaise rapu pituussuunnassa ja leikkaa palat kolmeen osaan
- Murskaa sakset ja jalat nikamien kohdalta

Mikäli käytät taskuravunlihaa voit ohittaa äskeisen työvaiheen

- Murskaa huhmaressa chili, valkosipuli ja inkivääri
- Kuumenna wok- pannu ja lisää joukkoon öljy
- Lisää kuumaan öljyyn maustetahna ja paista hetki sekoittaen
- Lisää joukkoon ravun palat ja kääntele seoksessa
- Lisää nyt pannuun fariini sokeri ja tomaatti murska, sekoita hyvin
- Kaada päälle kanaliemi ja mausta kalakastikkeella
- Viimeistele kevät sipulilla
Tarjoa kuumana kurkkukuutioiden ja basmati riisin kanssa.

© Arvo Kokkonen Oy





Keitetty taskurapu
2 elävää taskurapua
3 litraa vettä
1 dl suolaa

Tarjoiluun:
sulatettua voita
sitruunan lohkoja

Kiehauta vesi ja suola. Vettä on oltava niin paljon, että se peittää taskuravut.
Huuhdo ravut hyvin. Nosta ne kiehuvaan veteen sakset edellä. Anna veden kuumentua uudelleen kiehuvaksi.
Keitä kannen alla n. 20 minuuttia.


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576795
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net