Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Venäläiset suolakurkut   • Mausteilta tuoksuva riisi   • Täytetyt räiskäleet   • Kasvismunakas   • Viiriäisen uppomunat   • Kuskus ja paahdetttuja kasviksia   • Zarzuella- Kala-ja äyriäispata   • Aioli   • Kardemummapannacotta ja appelsiinilohkoja   • Maurien mantelikeitto   • Tuhannen ja yhden yön munat   • Pizza painonvartijoiden tapaan   • Spagetti garbonara   • Bruschetta   • Perunamuhennoksen valmistus   • Suomalainen hapanleipä   • Ketsupin valmistus   • Valkosipuliöljyn valmistus   • Nakkisaslikit   • Kerrosklubileivät   • Oliiviöljy-voi levite 

Kuskus ja paahdetttuja kasviksia



8 annosta

  • 1 munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 450 g kirskikkatomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 iso sipuli
  • 2 paksua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • muutamaa erilaista salaattilajia

    Kuskus
  • 250 g kuskusta, medium
  • 5 dl kasvislientä
  • noin 100 g vuohenmaitojuustoa
  • suolaa ja pippuria

    Kastike
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl cayennepippuria
  • 2 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl limettimehua

1. Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja liinan alla noin tunti. Pyyhkäise irronnut neste kevyesti munakoisoviipaleiden pinnalta.

2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kasvikset ja viipaloi. Jätä kirsikkatomaatit kokonaisiksi. Levitä kasvikset uunipellille.

3. Sekoita oliiviöljy ja murskatut valkosipulit. Pirskottele öljyä kasvisten päälle. Paahda 225 asteisen uun in ylätasolla noin 30-40 minuuttia, kääntele välillä. Vihannekset saavat kuivua.

4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

5. Mittaa kuskus tarjoiluastiaan ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Lisää päälle paahdetut vihannekset, paloiteltu vuohenjuusto ja huuhdellut salaatinlehdet. Valuta päälle loput kastikkeesta ja rouhaise mukaan pippuria ja suolaa.

6. Sekoittele salaattia kevyesti. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan kanssa.

Lähde: Olivia aikakausilehti Satu Kivitie-Kallio ja Susanna Rahkamo.

Vinkki
Susanna Rahkamo:
Kokoa annos kulhoon vasta vähän ennen tarjoilua, jotta salaatit pysyvät pörhöinä. Voit ujuttaa joukkoon reippaasti erilaisia yrttejä tuomaan makua. Fenkolista riittää usein puolikas, koska sen maku on voimakas. Juusto-kuminan voi korvata kuivatulla tai tuoreella korianterilla.






Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576855
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net