Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Venäläiset suolakurkut   • Mausteilta tuoksuva riisi   • Täytetyt räiskäleet   • Kasvismunakas   • Viiriäisen uppomunat   • Kuskus ja paahdetttuja kasviksia   • Zarzuella- Kala-ja äyriäispata   • Aioli   • Kardemummapannacotta ja appelsiinilohkoja   • Maurien mantelikeitto   • Tuhannen ja yhden yön munat   • Pizza painonvartijoiden tapaan   • Spagetti garbonara   • Bruschetta   • Perunamuhennoksen valmistus   • Suomalainen hapanleipä   • Ketsupin valmistus   • Valkosipuliöljyn valmistus   • Nakkisaslikit   • Kerrosklubileivät   • Oliiviöljy-voi levite 

Vinkkejä hyvän perunamuhennoksen valmistajille



Uusista perunoista ei välttämättä tule hyvää muusia tai laatikkoruokaa. Milloin perunat muuttuvat niin "vanhoiksi, että niitä voi käyttää muusiin ja laatikkoruokiin, usein kysytään? Onko lajikkeilla eroa myös usein kysytään?
Lajikkeella on todella suuri merkitys talvellakin, kun perunat ovat jo "vanhoja". Kiinteät perunat eivät sovellu muusin tekoon samalla tavalla kuin jauhoiset.
Elokuun lopulla ja syyskuun alussa perunoiden tärkkelyspitoisuus alkaa olla niin korkea, että muusi jo onnistuu. Jos kasvuolot ovat sopivat, saattaa kesäperunoistakin saada muusia, mutta asian tietää vasta oikeastaan kokeilemalla.
Victoria perunalajike usein hajoaa helposti keitettäessä, jolloin sen soseuttaminen sujuu helposti. Timokin saattaa olla riittävän tärkkelyspitoista.




Perunamuhennoksen valmistus

Konstista se on kiinni. Just viikolla tein ja hyvää tuli kaikin puolin. Syksyllä elo-, lokakuussa kannattaa valita muusiperunaksi kiinteä peruna. Keitinneste kaadetaan tarkkaan kokonaan pois. Jos haluaa käyttää sitä nesteenä niin sitä voi säästää pienen määrän. Kuivat perunat voi soseuttaa perinteisesti tai konevatkaimella, ja vain sen verran, että perunat soseutuvat tasaiseksi. Lisätään ripaus suolaa ja sokeria ja aivan pieni nokare voita ( suhteessa 2 kg pottuja/n. 50g voita ). Tässä tehdään usein se virhe, että rasvaa ja nestettä; keitinvettä ja / tai maitoa lisätään liikaa, jolloin muusi muuttuu liisteriksi. Nestettä n. 0.5 dl / 2kg pottuja. Vatkaamisen kanssa pitää olla tarkkana, jos vatkaa liikaa muusi on pilalla. Kun perunat on muhennettu käsipelillä tai koneella, kannattaa muut ainekset muhennokseen sekoittaa esim. käsivatkaimella.
Perusmuusi on valmis, eikä se muuta tarvitse. Jos kuitenkin haluaa kokeilla muitakin makuja niin lisää todella vähän valkosipulijauhetta, ja aivan hyvää tulee jos lisää pienen määrän hienoksi hakattua sipulia.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576845
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net