Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 

Yrttiblinit ja muikun mäti





  • 200 g muikunmätiä
  • 1 punasipuli hienonnettuna

    Blinitaikina

  • 15 g hiivaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 2 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl yrttiseosta (ks. resepti alla)

    Yrttiseos
  • 3 dl hienonnettuja tuoreita pinaatinlehtiä
  • 1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • tilkkanen öljyä
  • 2 l vettä
  • 1/2 dl suolaa


1. Sekoita hiiva, maito ja vehnäjauhot, ja anna olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Tee sillä aikaa yrttiseos.
2. Kiehauta 2 l vettä ja 1/2 dl suolaa. Lisää pinaatinlehdet, persilja, ja ruohosipuli. Anna yrttien kiehahtaa vain muutama sekunti. Jäähdytä yrtit siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuivaa jäähtyneet yrtit puristamalla niitä siivilän pohjaa vasten.
3. Pane yrtit kulhoon, lisää joukkoon tilkkanen öljyä ja sekoita ohueksi massaksi. Pane valmis yrttiseos jääkaappiin.
4. Sekoita loput blinitaikinan ainekset, paitsi yrttiseos. Anna taikinan nousta vielä tunnin ajan. Lopuksi sekoita yrttiseos taikinaan ja paista blinit keskilämmöllä blinipannussa voissa. Taikina riittää koosta riippuen noin 20 - 30 blinin paistamiseen.

Tarjoa blinit muikunmädin ja punasipulisilpun kanssa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745892
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net