Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 

Blinit eteläsavolaisittain



(4 alkuruoka-annosta)
Blinit

  • 3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 15 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 munankeltuainen ja 1 -valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota noin kaksi tuntia huoneenlämmössä tai viileässä pidempäänkin.
Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista paksuhkoja blinejä blini- tai ohukaispannulla. Käytä paistamiseen voita mietoa lämpötilaa.
Valmista annokset nostamalla blinien päälle marinoituja savumuikkuja tai sienimuhennosta.

Ohjeen alkuperä: Erinomaista Etelä-Savosta



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475167
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net