Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 

Blinejä talon tapaan


Tarveaineet:

  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl voisulaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista


VALMISTUS:

  1. Murenna hiiva lämpöiseen maitoon, lisää mausteet ja jauhot sekoittaen taikinaksi.

  2. Kohota pari tuntia. Kuumenna kerma ja voi, lisää taikinaan keltuaisten kanssa ja anna hapantua 3 – 4 tuntia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.



    Teflon blinipannu tai kaksi -Tilaa tästä halkaisijaltaan 12 cm kokoinen teflonpinnoitteinen blinipannu napsauttamalla kuvaa!


  3. Paista blinipannulla tai ohukaispannulla runsaassa voissa.


VINKKI Täytä paistinpannu vain puoliksi koska taikina kohoaa.


Blinien lisäkkeeksi sopivat erilaiset mätivaahdot. Sekoita mäti smetanaan, ranskankermaan, kermavaahtoon tai tuorejuustoihin ja vatkaa vaahdoksi. Lisänä voit tarjota sipulisilppua, voisulaa, kurkkurelishiä ynnä muuta maun mukaan.

8.1.2004

Keittiömestari Wiljam Pyy.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745833
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net