Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 
Partiolaisten pikkublinit

  • 1 L maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 250 g tattarijauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 8 kananmunaa
  • ½ L kuumaa maitoa
  • hieman voisulaa


LISÄKSI:
• MATEEN MÄTIÄ
• PUNASIPULISILPPUA
• SMETANAA
• MUSTAPIPPURIA MYLLYSTÄ

1. Lämmitä litra maitoa kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.

2. Lisää seokseen jauhot ja suola

3. Peitä taikina liinalla ja hapata taikinaa huoneenlämmössä vähintään yön yli, mielellään kokonainen vuorokausi.

4. Lisää taikinaan ennen paistamista ½ litraa kuumaa maitoa, munankeltuaiset ja vaahdoksi vatkatut valkuaiset sekä hieman voisulaa.



Teflon blinipannu tai kaksi -Tilaa tästä halkaisijaltaan 12 cm kokoinen teflonpinnoitteinen blinipannu napsauttamalla kuvaa!



5. Paista taikinasta pieniä blinejä kuumalla ohukaispannulla. Käytä runsaasti voita paistamisessa niin että blineistä tulee pinnalta rapeita ja sisältä meheviä.

Tarjoa blinit mateenmädin, pieneksi kuutioidun punasipulin ja smetananokareen kanssa. Jos haluat, jauha blinien päälle vielä muutama kierros mustapippuria myllystä.

Ohjeen alkuperä tuntematon



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745835
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net