Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 
Blinejä Sortavalan tapaan

  • 100 g tattarijauhoja
  • 100 g karkeita vehnäjauhoja
  • 4 dl kermaista maitoa
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • ½ dl smetanaa
  • 3 munaa
  • hiukan suolaa
  • hiukan sokeria


Valmistus:
1. Sekoita hiiva lämpimään maitoon, vatkaa joukkoon jauhot ja smetana.
Jätä käymään yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi, ettei blineistä
tule kovin happamia.
2. Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi ja lisää keltuaisten kera
taikinaan. Lisää vielä 50 g voisulaa rapeutta antamaan.
3. Paista voilla blinipannussa tai pikkublinejä ohukaispannussa.



Teflon blinipannu tai kaksi -Tilaa tästä halkaisijaltaan 12 cm kokoinen teflonpinnoitteinen blinipannu napsauttamalla kuvaa!



Lisukkeiksi mateenmätiä, keitettyjä mateenmaksoja hienoksi hakattuina,
sipulisilppua ja kirkastettua voita.
Tee paletti viidestä blinistä: täytä mädillä, sipulisilpulla smetanassa,
punajuuri- ja maustekurkkukuutioilla. Ja yksi vadelmahillolla jälki-
ruuaksi.


©Wiljam Pyy 2/2005



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745835
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net