Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 
Blinit Vanamon tapaan
Blinireseptejä on moniaita, ja jokainen ruoanlaittaja pitää omaa reseptiään ainoana oikeana. Tämä resepti ei ole mikään romanttinen suvussa kulkenut salaisuus, tämä on luettu ihan keittokirjasta, mutta tämä on useasti testattu, eikä vielä koskaan pettänyt. Tässä reseptissä ilmoitetut määrät riittävät alkuruoaksi 4-6 ruokailijalle, pääruoaksi 2-4:lle.

  • Hiivaa 15 g
  • Maitoa 1 dl
  • Olutta 0,5 dl
  • Kananmuna
  • Vehnäjauhoja 1 dl
  • Tattarijauhoja 1 dl
  • Voisulaa 0,5 dl
  • Suolaa


  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Sekoita munankeltuainen maitoon, säästä valkuainen.
  3. Lisää olut seokseen
  4. Sekoita jauhot olut-maidon joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla
  5. Peitä kulho, ja anna seistä huoneen lämmössä yksi tunti
  6. Sekoita joukkoon voisula. (Tämä tehtävä vaikuttaa aluksi mahdottomalta, taikina hylkii voita tosi tarmokkaasti. Pienen sekoittelun jälkeen tilanne kuitenkin asettuu.)
  7. Sekoita varovaisesti taikinaan vielä vatkattu valkuainen.


Blinit paistetaan blinipannulla, jota sinulla tuskin on.



Teflon blinipannu tai kaksi -Tilaa tästä halkaisijaltaan 12 cm kokoinen teflonpinnoitteinen blinipannu napsauttamalla kuvaa!


Homma hoituu myös lettupannulla tai hyvin pienellä paistinpannulla.

Blinit tarjotaan aina kuumina suoraan pannulta, mikä tarkoittaa sitä, että yhden aterioijan on uhrauduttava vuorollaan ja paistettava muille blinit.

Blinien kanssa tarjotaan erilaisia suolaisia täytteitä, joista keskeiset ovat mäti, kuutioitu suolakurkku ja sipuli, voisula, smetana ja mustapippuri. Passelia mätiä blinien seuraksi on siian mäti.

Blinien kanssa kannattaa juoda olutta, ei siis viiniä, ja haluttaessa snapseja.

© Aarni Vanamo



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745835
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net