Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 
Blinit jugurtista tai kermaviilistä
(noin 15 kpl)

  • 3 dl bulgarian jogurttia tai kermaviiliä
  • 15 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Valmistus:

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
  2. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileässä (jääkaapissa).
  3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
  4. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin ja hienoksi hakatun suolakurkun kanssa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745837
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net