Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Heikin poropata   • Burgundin pataa hirvestä   • Hirvimureketta kaalissa   • Hirvipata   • Hirvenlihapihvit parilassa   • Riistaterriini   • Savustettua hirvenpaistia ja yrtti-juustomunakasta   • Savuporoa vuohenjuustomoussen ja punajuuren kanssa   • Poropata   • Hirvipaisti 

Riistaterriini





  • 200 g sianlihaa
  • 200 g naudanlihaa
  • 200 g riistaa, joko poroa tai peuraa
  • 100 g savupekonia
  • n. 3 dl kermaa
  • silavaviipaleita
    Mausteet:
  • laakerinlehteä
  • katajanmarjaa
  • rosmariinia
  • mustapippuria
  • konjakkia
  • suolaa

  1. Jauha lihat kukin erikseen kahteen kertaan. Kuutioi pekoni, jauha mausteet tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita lihat kulhossa, lisää mausteet ja kerma sekä pekonikuutiot.
  2. Vuoraa esim suunnikkaan muotoinen kakkuvuoka silavaviipaleilla ja kauho lihamassaa vuokaan noin puolilleen. Halutessa voit laittaa poron tai peuran filee koristeeksi massan päälle (kts. kuva). Täytä loppuvuoka lihamassalla huolellisesti ja käännä silavaa massan päälle. Painele teriini tiiviisti vuokaan.
  3. Kypsennä terriine vesihauteessa uunissa noin 170 asteessa 45 - 60 minuuttia vuoan koosta riippuen. Anna jäähtyä yön yli, ota terriine vuoasta ja leikkaa siitä noin 1 sentin paksuisia viipaleita.

Tarjoa riistaterriine puolukkakastikkeen kanssa.

Lähde: Kainuu a`la carte





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2511043
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net