Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Heikin poropata   • Burgundin pataa hirvestä   • Hirvimureketta kaalissa   • Hirvipata   • Hirvenlihapihvit parilassa   • Riistaterriini   • Savustettua hirvenpaistia ja yrtti-juustomunakasta   • Savuporoa vuohenjuustomoussen ja punajuuren kanssa   • Poropata   • Hirvipaisti 

Poropata



(neljälle)

  • 500 g poronkäristyslihaa
  • voita paistamiseen
  • 15 pientä sipulia
  • 1 rkl hunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl keskiolutta
  • 2 dl vahvaa lihalientä

Anna vuoltujen poronsuikaleiden hieman sulaa. Kuumenna pannussa reilusti voita ja paista suikaleet erissä kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Vedä pata sivuun ja peitä kannella.
Sulata toisessa pannussa voita ja sekoita siihen hunajaa. Kumoa pienet sipulit joukkoon. Pikkuruiset sipulit on helppo kuoria, kun liotat niitä ensin muutaman minuutin kuumassa vedessä.
Kierittele sipuleita pannussa, kunnes ne saavat poskilleen hieman väriä. Kaada sipulipaistos lihan päälle ja kaavi makoisa paistoneste tarkkaan mukaan. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla. Lisää olut ja lihaliemi.
Anna ruoan kiehua viitisen minuuttia reippaasti ilman kantta. Alenna levyn lämpö ja hauduta poropata kypsäksi kannen alla. Aikaa siihen menee reilu puoli tuntia.
Tarjoa poropata keitettyjen puikulaperunoitten kanssa. Jos olet oikein viitseliäällä tuulella, valmista puikuloista perunamuusi.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2511044
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net