Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Heikin poropata   • Burgundin pataa hirvestä   • Hirvimureketta kaalissa   • Hirvipata   • Hirvenlihapihvit parilassa   • Riistaterriini   • Savustettua hirvenpaistia ja yrtti-juustomunakasta   • Savuporoa vuohenjuustomoussen ja punajuuren kanssa   • Poropata   • Hirvipaisti 

Hirvipaisti



Hirvenpaisti
(kuvan © Kotiruoka blogi)
Ainekset

  • 1.5 kg hirvenpaisti
  • 2 l vettä
  • 1 tuore rosmariinin oksa
  • 4 tuoretta timjamin oksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 rkl sokeria
  • 4 jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 selleri
  • 2 sipulia
  • 1 purkki tomaattimurskaa
    mustapippuria myllystä
    suolaa
    puuvillalankaa sitomiseen

    Sieni-perunapaistos

  • 6 – 8 Rosamunda uuniperunaa
  • 100 g siitakesieniä tai tuoreita kantarelleja
  • 100 - 150 g voita
    valko- ja mustapippuria
    suolaa


Valmistusohje

Ennen käsittelyä paistin on hyvä olla huoneenlämpöinen. Poista paistin pinnasta kalvot ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi. Mausta pinta pippurilla ja suolalla. Ruskista paisti vähässä voissa paistinpannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi. Kuori ja paloittele juurekset noin 2 cm kuutioiksi ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita kaikki juurekset ja mausteet padan pohjalle. Kaada vesi päälle. Kääri paisti foliopaperiin ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila näyttää 54 astetta. Anna paistin vetäytyä noin 30 minuuttia ennen viipalointia. Siivilöi juurekset liemestä ja poista katajanmarjat, laakerinlehdet ja yrttioksat pois. Lisää juurekset ja nokare voita tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Tarkista maku. Keitä lientä kattilassa, kunnes puolet kiehunut kokoon. Lisää halutessasi nokare voita, mausta timjamilla, mustapippurilla ja tarkasta suola.

Sieni-perunapaistos

Pese perunat ja nosta uunipellille. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi. Halkaise perunat pituussuuntaan ja kaavi lusikalla sisus kulhoon. Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet. Sekoita kuohkean tasaiseksi kattilassa varovasti kuumentaen.

Tässä sopiva punaviini riistaruuille.

©Antti Vahtera



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2511046
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net