Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Paltamolainen norssipiirakka   • Norssikeitto kapakalasta 
Paltamolainen norssipiirakka




  • noin kilon painoinen ruisleipätaikina
  • 200 g ruissihtijauhoja
  • 250 g karkeita maalaisohrajauhoja
  • 700 g porsaan palvikylkeä ohuina siivuina
  • 1½ kg norsseja
  • 1 rkl suolaa

  1. Vaivaa taikina pöydällä ruissihtijauhojen kanssa kiinteäksi taikinaksi. Ripottele sen jälkeen pöydälle ohrajauhot ja leivo taikina kolmen sentin paksuisiksi pötköiksi, pätki se parin sentin paloiksi ja kaulitse ohrajauhojen kanssa pyöreiksi tai soikeiksi piirakan kuoriksi.
  2. Perkaa ja huuhdo norssit, leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi, samoin palvikyljen siivut. Lado piirakan kuoren toiselle puoliskolle norssipaloja, päälle palvikylkeä. Käännä kuoren toinen puolisko täytteen päälle. Lopuksi kierrä reunat teevadilla, että saumakohta sulkeutuu hyvin.
  3. Paista piirakat 300 asteessa noin 10 minuuttia ja voitele ne heti uunista otettuasi voisulalla.

Norssipiirakat syödään paistolämpiminä kylmän maidon, teen tai kahvin kanssa.

© Kainuu à la carte



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602510
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net