Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kapakala, yleistä   • Kapakalakeitto   • Kalamykysoppa   • Limpokas   • Kalasoppa (kalakeitto)   • Rantakala   • Matikkapaisti   • Suutarinpaisti   • Lipeäkala   • Mateenmäti 

Kapakalakeitto




  • 300 g sianlihaa
  • 500 g kuivattuja pikkuahvenia
  • 1 kg perunan lohkoja
  • 1 l vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa

Kuivattuja kaloja, tavallisesti ahvenia tai särkiä tai uunissa kuivattuja kuoreita, jopa pelkkiä kalanpäitä keitetään vedessä singalihan kanssa. Kalat ja lihat saavat olla melko kypsiä, kun lisätään perunanlohkoja sekä mahdollisesti lanttua, naurista tai porkkanaa. Mausteina ovat sipuli ja pippuri. Keitto saostetaan ohraryyneillä tai tavallisimmin maitotilkkaan sekoitetuilla ohra- tai vehnäjauhoilla. Maitoa tai kermaa voi lopuksi lisätä liemeksi.
Keiton voi valmistaa ilman lihaakin tavallisen kalasopan tapaan, jolloin rasvaksi pannaan voita.
Kapakalakeitto on ollut yleinen tavallinen arkiruoka, mutta sitä on paikoin syöty jopa jouluna. Se on ilmeisesti jäänyt pois käytöstä heti toisen maailmansodan jälkeen.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2406546
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net