|
|
|
 | Kalaseljanka ahvenesta
- noin 400 g nahatonta ahvenfileetä
- 1 1/4 l kalalientä
- 1 purjo
- 2 porkkanaa
- 100 g selleriä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl kaprista
- 1 maustekurkku
- nippu persiljaa
Tarjolle:
- smetanaa
- Kuori porkkanat ja selleri ja suikaloi ne sim. raastinmyllyllä. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
- Pane vihannekset kiehuvaan kalaliemeen. Mausta laakerinlehdellä, tomaattipyreellä ja timjamilla. Anna kiehua hiljaa noin 10 minuuttia.
- Lisää paloiteltu kala ja hauduta keittoa edelleen, kunnes kala on kypsää.
- Mausta valmis keitto sitruunan mehulla, kapriksella ja suikaloidulla maustekurkulla. Hienonna päälle persiljaa.
Tarjoa keitto kuumana smetanan kanssa.
|
|  |
|
|
|
|
2690119 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|