Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahven-kaalinyytit





  • 1 savoijin- tai keräkaali
  • 8 ahvenfileetä (à 100 g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1/2 punainen paprika suikaloituna
  • 1/2 vihreä paprika suikaloituna
  • 1/2 l kalalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 100–150 g voita
    (suolaa)

  1. Leikkaa kaalin kanta pois ja irrota lehdet varovasti. Kiehauta niitä reilusti suolatussa vedessä parikymmentä sekuntia ja nosta ne reikäkauhalla toiseen astiaan, jossa on kylmää vettä. Nosta kaalinlehdet puhtaan pyyhkeen päälle ja valuta ne.
  2. Kuivaa ahvenfileet talouspaperiin ja leikkaa niistä poikittaisruodot pois. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
  3. Nosta filee kaalinlehden päälle ja taittele lehti fileen ympärille niin, että muodostuu pyöreä pallo. Purista kaalikääryleestä vielä kourassa liika kosteus pois.
  4. Kiehauta paprikasuikaleet suolalla maustetussa vedessä ja nosta pyyhkeen päälle valumaan.
  5. Keitä kalalientä ja valkoviiniä, kunnes jäljellä on noin 3 desiä. Siirrä sivuun odottamaan.
  6. Keitä kaalikääröjä höyryssä kymmenisen minuuttia. Kiehauta kastikepohja, lisää siihen voi ja tarkista suola. Kaada kastiketta lämmitetylle lautaselle, ripottele siihen paprikasuikaleet ja nosta lämpimät ahven-kaalikääröt keskelle.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692721
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net